Touwachtig materiaal zorgt voor verstopping in riool bij Anna Jacobapolder

ANNA JACOBAPOLDER - Waterschap Scheldestromen is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het touwachtig materiaal dat de laatste jaren al verschillende keren voor storingen heeft gezorgd bij het rioolgemaal in Anna Jacobapolder. Het gemaal heeft regelmatig last van storingen. "In 2018 moesten medewerkers van waterschap Scheldestromen bijna 50 keer ter plaatse gaan om de pomp van het gemaal te ontdoen van touw", meldt het waterschap.


Maar ook de jaren daarvoor zorgde het touwachtig materiaal voor de nodige storingen en daarmee ook voor extra werk en kosten. In 2017 gebeurde dat 31 keer en in 2016 kwam dat zes keer voor. "Tot nu toe heeft het waterschap nog niet kunnen achterhalen waar het touwachtig materiaal vandaan komt, verwacht wordt dat het in de kern van Anna Jacobapolder in het afvalwater terechtkomt." Het waterschap roept inwoners op om het riool alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is: poep, plas en toiletpapier. 

"Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd zodat het weer schoon terug kan in de natuur. Mensen kunnen zelf bijdragen aan een goed werkend riool en schoon water." Om storingen in de toekomst te kunnen voorkomen is het waterschap op zoek naar mensen die meer weten over het touwachtig materiaal. Zij kunnen bellen naar: 088-2461000. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief