Foto: Remko Vermunt

Groen licht voor uitbreiding van Welgelegen

THOLEN - Bedrijventerrein Welgelegen in Tholen mag uitgebreid worden met Welgelegen III. Dat heeft de Raad van State woensdagochtend besloten. De gemeenteraad ging in april 2017 al akkoord met het bestemmingsplan voor Welgelegen III, maar een lange tijd leek het alsof die uitbreiding niet door zou gaan.


In april 2018 oordeelde de Raad van State nog dat in het bestemmingsplan niet goed gemotiveerd was wat het belang van deze ontwikkeling was, ten opzichte van de veertiende eeuwse Mosterddijk. Inmiddels zijn de landschappelijke dan wel cultuurhistorische waarden van de Mosterddijk alsnog zorgvuldig onderzocht en is het belang van de ontwikkeling van het bedrijventerrein waar de dijk onderdeel van uitmaakt beter aangetoond. "Met de aanvullende motivering is de Afdeling ervan overtuigd geraakt dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening. Het bestemmingsplan Welgelegen III blijft gelden en is onherroepelijk geworden als gevolg van de uitspraak", meldt de gemeente Tholen.

De gemeente Tholen moest na de uitspraak van april 2018 binnen 26 weken de gebreken herstellen om de uitbreiding toch zijn doorgang te kunnen laten vinden. Welgelegen III is de uitbreiding waar de gemeente Tholen al lang op zit te wachten. Men focust zich op grote bedrijfsloodsen van minstens vijf hectare en volgens de gemeente Tholen biedt het bedrijventerrein veel kansen voor ondernemers die nu 'dieper' in Zeeland zitten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief