Enduris: Zonne-energie in Zeeland ruim verdubbeld

MIDDELBURG - Het aantal megawatts aan zonne-energie in Zeeland groeide vorig jaar met 133 procent tot 212 megawatt. Daarmee is de hoeveelheid zonne-energie meer dan verdubbeld, laat netbeheerder Enduris donderdag weten.


'212 megawatt is genoeg om 63.000 huishoudens, gelijk aan de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Goes samen, van stroom te voorzien', illustreert Enduris.

Zonneparken

In totaal staan ongeveer 700.000 zonnepanelen opgesteld in Zeeland. 'Dat is ongeveer twee vierkante kilometer. Deze recordgroei komt mede door de aanleg van de drie grote zonneparken Scaldia in Vlissingen, zonnepark Middelburg/Mortiere en zonnepark Zierikzee.' In de gemeente Goes is langs de snelweg A58 ook een zonnepark in aanbouw.

In Nederland wordt burgers gevraagd hun zonnepanelen aan te melden via energieleveren.nl. Zo houden netbeheerders overzicht om de capaciteit van het elektriciteitsnet af te kunnen stemmen op de geleverde stroom. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief