Dit waren de drugs die de Vlissinger door wilde verkopen aan Duitse toeristen.
Dit waren de drugs die de Vlissinger door wilde verkopen aan Duitse toeristen. (Foto:)

Gemeentebestuur zegt 'nee' tegen coffeeshop

THOLEN - Het college van burgemeester en wethouders wil geen medewerking verlenen aan het realiseren van een coffeeshop in de gemeente Tholen. Dat heeft loco-burgemeester Peter Hoek afgelopen week bekend gemaakt.


De gemeente Tholen heeft van iemand buiten de eigen gemeente een principeverzoek ontvangen. Om wie het gaat of waar deze persoon vandaan komt, wil de gemeente niet zeggen. De persoon in kwestie vraagt in zijn verzoek of de gemeente ervoor openstaat om medewerking te verlenen aan het plaatsen van een coffeeshop ergens in de gemeente Tholen. "Dit verzoek hebben wij begin januari ontvangen. Op basis van het bestaande beleid hebben wij besloten om hier geen medewerking aan te verlenen", stelt Hoek. Dat heeft onder andere te maken met de beheersbaarheid en veiligheid in de gemeente Tholen.

Rijksbeleid

"Het Rijk heeft in het beleid aangegeven dat er coffeeshops mogen zijn in een gemeente, maar wij mogen als gemeente ook een 0-beleid voeren. Daar kiezen we dan toch het liefste voor." Voor zover de loco-burgemeester weet, heeft er in het verleden nooit een coffeeshop in de gemeente Tholen gezeten. "Bergen op Zoom heeft een lange tijd als centrumgemeente gefungeerd voor coffeeshops, net als de gemeente Goes." De aanvraag vormde voor het college dan ook geen enkele reden tot discussie. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief