In Sint Philipsland moet een jeu de boulesbaan gerealiseerd worden
In Sint Philipsland moet een jeu de boulesbaan gerealiseerd worden

Ruim 12.000 euro voor jeu de boulesbaan en een kunstwerk

THOLEN - Er wordt een bedrag van 12.845,35 euro beschikbaar gesteld uit het Stimuleringsfonds Samenleven voor twee lokale initiatieven. Dat heeft het gemeentebestuur afgelopen week bekendgemaakt. Het gaat om de realisatie van een jeu de boulesbaan in Sint Philipsland én een kunstwerk in Tholen.


Drie jaar geleden heeft de gemeente Tholen het stimuleringsfonds Samenleven in het leven geroepen. Jaarlijks werd hier een bedrag van 100.000 euro in gestort voor lokale initiatieven. De afgelopen tijd werd er minder gebruik gemaakt van dit fonds en daarom was er eind 2018 nog een bedrag van 60.000 euro over. "We hebben er daarom dit jaar voor gekozen om 'slechts' 20.000 euro toe te voegen aan de pot, zodat er weer 80.000 euro beschikbaar is voor 2019."

Jeu de boulesbaan

En de eerste aanvragen zijn inmiddels dus al weer binnengekomen. Zo hebben onder andere een aantal mensen uit Sint Philipsland zich bij de gemeente gemeld. Zij willen graag een jeu de boulesbaan aanleggen bij de tennisvereniging in Sint Philipsland. Daarvoor wordt een bijdrage beschikbaar gesteld van 9575 euro. Het college verbindt hier echter wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet er onder andere maximale inspanning worden geleverd om de kosten bij uitvoering zo laag mogelijk te houden. Daarnaast moeten de initiatiefnemers actief mede-financiers werven én als er geld overblijft, moet dit teruggestort worden aan de gemeente.

Kunstwerk

Daarnaast is ook een aanvraag binnengekomen voor het realiseren van een kunstwerk. Hiervoor is een bedrag van 3270.35 euro uitgetrokken. "Waar nu de Vliethof staat, daar stond vroeger de MULO", vertelt wethouder Hommel. "Daar hing een mozaïeken kunstwerk, maar bij de sloop van het gebouw in 2001 moest dat kunstwerk weg." Een voormalig leerling van de school heeft dat destijds, met toestemming van de school, meegenomen. "Maar nu willen ze het kunstwerk teruggeven aan de gemeenschap en dat vinden we zo'n leuk idee, dat we er geld beschikbaar voor hebben gesteld." Het kunstwerk moet wel gerestaureerd worden en het moet straks opnieuw opgehangen worden bij de Vliethof. "Er komt ook een boekje bij én de familie van de kunstenaar wordt uitgenodigd bij het officiële moment." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief