Marleen van der Moere kan eindelijk weer piano spelen FOTO CHRISTIAN KEIJSERS
Marleen van der Moere kan eindelijk weer piano spelen FOTO CHRISTIAN KEIJSERS Foto: Christian Keijsers Fotografie

Benefietconcert voor Marleen van der Moere

Door: Remko Vermunt Algemeen

SINT ANNALAND - Zangverenigingen, koren en zelfs een dweilband hebben de handen ineengeslagen voor een speciaal benefietconcert. Op zaterdag 30 maart komen ze allemaal samen in de sportzaal van De Wellevaete om geld in te zamelen voor de zeventienjarige Marleen van der Moere.

Dweilband Dèèr Voelde Niks Van, Koninklijke Fanfare Accelerando, Zangvereniging Kir Royal, Het Casembrootkoor, het Schorrekoor en de band Toeval betreden zaterdag 30 maart allemaal het podium en ze hebben maar één doel: geld inzamelen voor Marleen van der Moere uit Sint-Annaland. Marleen leeft waarschijnlijk al negen jaar met de ziekte van Lyme, maar een lange tijd wisten doktoren niet wat er precies aan de hand was. Twee jaar geleden werd de pijn heftiger. Gevolg: heftige hoofdpijnaanvallen, verlammingsverschijnselen en beperkt gezichtsvermogen.

Diagnose

Ze werd verschillende keren opgenomen in ziekenhuizen. "Maar, niemand kon mij vertellen wat het was of hoe ze mij konden helpen", vertelt Van der Moere. Er werd zelfs gedacht dat het misschien tussen haar oren zat. Uiteindelijk liet Marleen een bloedtest afnemen in Duitsland. Daaruit bleek dat ze de ziekte van Lyme heeft met daarnaast een aantal infecties. "Ik was zo boos. Het voelde alsof de dokters me al die tijd niet serieus hebben genomen." Uiteindelijk kon Marleen terecht bij een kliniek in Augsburg, Duitsland. "Zij hebben me onmiddellijk geholpen." Dankzij antibiotica en therapie gaat het inmiddels al beter. De verlammingsverschijnselen lijken over te gaan, ze kan weer kleine stukjes lopen en piano spelen.

Kosten

Er kleeft echter één nadeel aan de hele behandeling: de in het buitenland gemaakte kosten, worden door de ziektekostenverzekering maar beperkt vergoed. De kosten komen daardoor voor het overgrote deel voor de rekening van de familie Van der Moere. En dat weegt zwaar. Daarom wordt er nu een benefietconcert georganiseerd. Overigens gebeurt dat niet alleen om geld in te zamelen, maar ook om extra aandacht te vragen voor de ziekte van Lyme.

Verbonden

Alle deelnemers aan het benefietconcert zijn op de een of andere manier verbonden aan het leven van Marleen. Zo speelde ze zelf trompet bij Accelerando, maar ook bij de dweilband uit Bergen op Zoom. Als basisschoolleerling zong ze in het Casembrootskoor en haar moeder zong bij dameszangvereniging Kir Royal. Vader Harry speelt toetsen en zingt bij de band Toeval. Niet gek dus dat deze verenigingen de handen ineenslaan.

Kaartjes

Wil jij ook je steentje bijdragen? Kom dan zaterdagavond 30 maart naar de grote zaal van De Wellevaete. De zaal gaat om 18.30 uur open en om 19.00 uur begint het programma. Kaartjes zijn voor tien euro te koop bij Boekhandel Heijboer in Sint-Annaland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief