bravis-1
bravis-1

Gemeente Tholen teleurgesteld over keuze Bravis

THOLEN - De keuze van het Bravis ziekenhuis om de nieuwe hoofdlocatie in Roosendaal te bouwen is 'teleurstellend', stelt wethouder Jan Harmsen. "We hadden graag gezien dat het nieuwe ziekenhuis bij Bergen op Zoom zou komen", stelt Harmsen.


Slechts een paar uur voor de persconferentie van het Bravis Ziekenhuis werd de gemeente Tholen op de hoogte gesteld van de keuze. "We hebben dus weinig tijd gehad om ons in te lezen." De gemeente Tholen maakt zich vooral zorgen om de aanrijtijden van de ambulances. "Eerder zijn we al in gesprek gegaan met de Raad van Bestuur van het Bravis Ziekenhuis en in dat gesprek hebben wij onze eisen neergelegd. De bereikbaarheid van het ziekenhuis is voor ons van groot belang. Bravis zegt nu dat ze voldoet aan de 45 minuten-norm, ook wanneer de locatie in Roosendaal gebouwd wordt."

Toch is de wethouder sceptisch over die uitspraak. "Daar blijven we kritisch naar kijken. Er zijn blijkbaar nieuwe rapporten en die gaan we verder onderzoeken." De komende tijd gaat de wethouder ook in gesprek met de huisartsen in de gemeente Tholen om te bekijken of er, samen met het Bravis Ziekenhuis, een vorm van anderhalvelijnszorg gerealiseerd kan worden op het eiland. "Je kan daarbij denken aan specialisten die aan huis komen of specialisten die spreekuur houden in de gemeente. We gaan op korte termijn bekijken wat de mogelijkheden hiervoor zijn." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief