plastic
plastic

'Plastic en drankkartons voortaan beter gescheiden'

THOLEN - Zakken met plastic afval, waarin ook ander afval wordt aangetroffen, worden voortaan niet meer meegenomen. Inwoners moeten deze zakken zelf mee terug nemen en alsnog goed scheiden.


De Zeeuwse Reinigingsdienst gaat vanaf deze week zakken voor verpakkingsafval strenger controleren. Regelmatig komt het voor dat niet de juiste zak wordt aangeboden of dat er meer dan alleen plastic verpakkingsafval en drankkartons in de zak zit, waardoor de gehele zak niet gerecycled kan worden. "Dit is een verspilling van grondstoffen." Deze zakken worden vanaf deze week voorzien van een sticker. Hierop staat dat het afval niet is meegenomen, omdat er in de speciale PD-zak afval is aangetroffen dat er niet in mag, of dat de juiste zak niet is gebruikt.

De gemeente Tholen en de ZRD willen dat inwoners hun zak weer mee terug naar binnen nemen en het verkeerde afval eruit halen. "Biedt het de volgende ophaalronde in een nieuwe PD-zak weer aan." Deze zakken moeten voor 07.30 uur buiten liggen. Het verkeerde afval kunnen inwoners via de daarvoor bestemde containers aanbieden. "Het is belangrijk dat het juiste verpakkingsafval in de PD-zak wordt gedaan. Anders brengt dit extra kosten met zich mee. Uiteindelijk ook voor de bewoners, want deze kosten worden doorberekend via de afvalstoffenheffing." De gemeente verwacht ook dat inwoners elkaar aanspreken. "Samen zorgen we voor een schonere buurt en een beter milieu."

Meer informatie

Raadpleeg het afvalalfabet op www.zrd.nl om te zien wat er in de zak mag. De juiste zakken kunnen gratis opgevraagd worden via www.zrd of bel 0900- 44 33 33. Download de afvalwijzer app voor de afvalkalender. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief