Een grote groep met vrijwilligers staat klaar voor de Thoolse Havendagen FOTO THOLEN STERK
Een grote groep met vrijwilligers staat klaar voor de Thoolse Havendagen FOTO THOLEN STERK (Foto: )

'Ze vormen hét gezicht van de Havendagen'

THOLEN - Bijna vijftig vrijwilligers kwamen afgelopen week naar de Meulvliet voor het 'wij-heten-de-vrijwilligers-een-warm-welkom-brainstorm-uurtje' van Tholen Sterk. Op 5 en 6 juni 2020 staat een nieuwe editie van de Thoolse Havendagen op de planning en deze keer wordt het nóg groter en nóg professioneler, maar daarvoor heeft de organisatie wel heel veel vrijwilligers nodig. "Inmiddels zitten we op ongeveer 81 aangemelde vrijwilligers", vertelt voorzitter van Tholen Sterk, William van Leeuwen.


Zonder vrijwilligers geen evenement en dat beseft het bestuur van Tholen Sterk zich maar al te goed. Tijdens de eerste vrijwilligersavond voor de Thoolse Havendagen kregen de aanwezigen dan ook een warm welkom. Voorzitter William van Leeuwen vertelde de toekomstige vrijwilligers van alles over het programma van de Havendagen en daarna was het de beurt aan Thea Niemantsverdriet die verder inzoomde op de vrijwilligers. "Wie hebben we nodig, op welke tijdstippen en wat moet die vrijwilliger kunnen", vertelt Thea. Zo zijn er onder andere vrijwilligers nodig voor de onderdelen verkeer en veiligheid, horeca, facilitair en media/communicatie. "Vooral voor de horeca en het kampement dat op de Oesterputten wordt opgezet hebben we veel aanmeldingen gekregen, bij facilitair kunnen we nog veel hulp gebruiken bijvoorbeeld van 18+ stoere jongelui."

Noodzaak

En daarom gaat het bestuur ook de komende maanden nog op zoek naar vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen. "Tachtig vrijwilligers lijkt veel, maar we willen het graag professioneler oppakken", legt Van Leeuwen uit. "Vorig jaar hadden we twee fotografen rondlopen en dat is gewoon niet genoeg. Het liefst zouden we van iedere activiteit foto's willen, maar dan heb je minstens vijf fotografen nodig. Daarnaast willen we nog video's maken, vlogs, blogs en ga zo maar door. Dus alleen voor de verslaglegging komen we al op zo'n twaalf vrijwilligers."

Bevrijding

Bijkomend feit is dat er niet alleen vrijwilligers nodig zijn voor de Thoolse Havendagen op 5 en 6 juni, maar ook al eerder. Het programma start namelijk officieel al op 3 juni en dan moet alles al opgebouwd zijn. Donderdag 4 en vrijdag 5 juni staan vooral in het teken van het kampement op de Oesterputten met ruim zeventig legervoertuigen. "Het thema van dit jaar is 75 jaar bevrijding van Nederland." Kinderen uit de bovenbouw van alle basisscholen uit de gemeente Tholen gaan dan ook op donderdag of vrijdag een kijkje nemen op het kampement en daar krijgen ze uitleg over de oorlog. Ook vind er op deze dagen een rondrit plaats van legervoertuigen door de gemeente Tholen, waarbij verschillende kernen worden aangedaan. "Dan volgen op vrijdagavond en zaterdag de Thoolse Havendagen met onder andere een feesttent op Contre Escarpe en maandag moeten we alles nog afbouwen en schoonmaken, dus er komt veel bij kijken."

Beloning

De organisatie is dan ook al erg blij met de vele aanmeldingen tot nu toe. "We willen de vrijwilligers ook echt bedanken voor hun inzet." Daarom kregen de vrijwilligers afgelopen dinsdag alvast een primeur: Gerard Joling is één van de artiesten die op komt treden in de feesttent. "Maar ze krijgen bijvoorbeeld ook muntjes, zodat ze tijdens het werken ergens wat lekkers te eten of drinken kunnen halen. "Daarnaast zorgen we natuurlijk gewoon voor koffie/thee en krentenbollen, zodat ze niets tekort komen." Afhankelijk van het aantal dagdelen dat je helpt, kan je bijvoorbeeld ook vrijkaarten krijgen voor één van de feestavonden. "Ze worden goed verzorgd en daarnaast maken ze onderdeel uit van een heel tof team." De vrijwilligers die zich nu al hebben aangemeld zijn jong en oud door elkaar en ze waren na de bijeenkomst van afgelopen dinsdag allemaal enthousiast om aan de slag te gaan. "Ze vormen straks hét gezicht van de Thoolse Havendagen, we verwachten immers enorm veel mensen van buiten Tholen." Op dinsdag 28 januari 2020 wordt een nieuwe vrijwilligersavond georganiseerd, waarbij meer wordt ingezoomd op welke vrijwilliger op welke tijdstippen aan de bak moet én wat daarbij dan precies zijn of haar taken zijn. "Tot die tijd gaan we hard aan de slag met een planning maken en we hopen natuurlijk dat er nog meer vrijwilligers zich aanmelden."

Aanmelden kan via de website of via vrijwilliger@tholensterk.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief