Afbeelding
Archieffoto: Iman Fase

Tholen Sterk, Natuurdenkers en gemeente maken zich Sterk voor Schoon

Door: Peter Houtepen Algemeen

THOLEN - Tijdens de lampionnenoptocht in Tholen van zaterdag 19 oktober maken Tholen Sterk, de Natuurdenkers, Nederland Schoon - Schoon Zeeland, en de gemeente Tholen zich Sterk voor Schoon.

Er zijn in de gemeente Tholen al veel initiatieven voor een schone straat, maar Tholen Sterk organiseert met de lampionnenoptocht dit jaar het eerste 'Schoon Evenement'. Tijdens de tocht wordt er aandacht gevraagd voor een schone straat door de Natuurdenkers en mascotte Jasmijn van Nederland Schoon.

Natuurdenkers

De Natuurdenkers zijn in Tholen al een aantal jaren actief voor een schone straat en helpen tijdens de lampionnenoptocht mee bij het schoonmaken. Zo worden ze door Tholen Sterk in het licht gezet voor hun inzet voor een schoner Tholen. De Natuurdenkers kunnen tijdens hun schoonmaakacties altijd wel hulp gebruiken. Via Facebook of Instagram is te zien welke acties ze gepland hebben, zodat geïnteresseerden aan kunnen sluiten.

Water

Tijdens de lampionnenoptocht loopt mascotte Jasmijn namens Nederland Schoon mee om bij de deelnemers aandacht te vragen voor zwerfafval. Jasmijn houdt vooral niet van plastic afval op straat, want daarmee wordt de Plastic Soup groter. Doordat de gemeente Tholen omringd is door water, is de kans groot dat het afval dat op straat gegooid wordt, uiteindelijk in het water waait. De statiegeldflessen ter donatie voor het evenement kunnen ook ingeleverd worden bij Jasmijn. Zij zorgt ervoor dat deze worden gerecycled.

Zaterdag 19 oktober om 19.00 uur vertrekt de stoet samen met de Natuurdenkers en Jasmijn vanuit de Zoekweg in Tholen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief