Column Eugène de Kok: 'Met lege handen staan'

  Column

Het kan natuurlijk dat de documentairemakers fans zijn van Sergio Ramos en een eerbetoon voor de Real Madrid-verdediger maken. Als het echter journalisten zijn, die gewoon een goede film over een bijzondere voetballer willen maken, moeten ze dinsdag met een grote glimlach Estadio Santiago Bernabéu in Madrid zijn uitgewandeld, wetende dat ze goud in handen hebben. Wat wil ik graag de beelden zien van het Real Madrid-icoon als hij vanaf de tribune zijn team weggespeeld ziet worden door Ajax. Een uitgebreide voorbeschouwing, zoals vrijdag ietwat overdreven bij ‘Leaving Neverland’ over het misbruik van Michael Jackson zat, heb je bij die beelden niet nodig, omdat deze voor zich zullen spreken. Ramos moet zich een ontzettende sukkel hebben gevoeld, aangezien hij in Amsterdam op arrogante wijze een bewuste gele kaart had gepakt. De Spanjaard dacht dat zijn ploeggenoten de nietige Nederlanders ook zonder hem eenvoudig zouden verslaan. Nee dus, weten we na een voor Ajax schitterende voetbalavond. Ramos overspeelde zijn hand. Mede daardoor werd Madrid woensdag wakker met een gigantische kater.


Je hand overspelen, voor je het weet heb je het gedaan. Kim-Jong-un die nog een rakettest doet? Jesse Klaver die blijft eisen dat het klimaatakkoord in zijn geheel moet worden uitgevoerd? Mijn oudste dochter die op hoge poten meer zakgeld eist? Ze kunnen het zo maar doen. Basisschoolleraren die vrijdag weer gaan staken? Ik vrees dat zij ook op het randje balanceren. Bij de werkonderbrekingen van vorig jaar konden ze rekenen op steun van iedereen ook die van mij. Natuurlijk hadden ze recht op meer salaris en de werkdruk was veel te hoog. Daarna zijn er echter miljoenen euro’s toegezegd door Den Haag, hebben de basisschoolleraren een salarisverhoging plus een eenmalige uitkering gehad en wordt er nog onderhandeld over een CAO. “Waarom dan alweer staken?” zeggen ouders op het schoolplein. Oké, nog niet alle problemen zijn opgelost. “Maar waar wel”, hoor ik. Als je iets voor elkaar wilt krijgen, moet je zorgen voor voldoende begrip en steun. Als politici ruiken dat dat er niet is en acties weerstand oproepen, komen ze niet in actie. Dan zou je straks zo maar met lege handen kunnen staan. En een gigantische kater.

l

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief