Feesten tijdens het Bevrijdingsfestival.
Feesten tijdens het Bevrijdingsfestival. (Foto: Lex de Meester )

Zeeland herdenkt en viert de vrijheid

  Actueel

VLISSINGEN - Dit weekend staat in het teken van het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlogen en andere oorlog- en vredesmissies en het vieren van de vrijheid. Zowel zaterdag als zondag is er van alles te doen, met het Bevrijdingsfestival Zeeland zondag als evenement voor de hele provincie.


 

Het Zeeuwse jeugdtheatergezelschap Theaterloods-b verzorgt de voorstelling ‘Horzelman’, die gaat over vloggen, volgen en vervolgd worden. Speeltijden zijn zaterdag 4 mei om 20.30 uur en zondag 5 mei om 12.00 uur. Locatie is de Ballroom op de Oude Markt in Vlissingen.

Diyar uit Irak. Ammar uit Syrië, Maria uit Uganda en Lalemba uit Erithrea vertellen hun verhaal in ‘Ver van huis’, een voorstelling die is te zien op zondag 5 mei om 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur in de Slag om de Schelde-container op het De Ruyterplein in Vlissingen. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Meer informatie en kaarten via www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.

Op die website staat ook het volledige programma van het festival. Er zijn optredens van onder anderen Davina Michelle, Maan, Kraak en Smaak en Martijn Fischer, die het festival afsluit met nummers van André Hazes. De muziek en vele andere activiteiten op en rondom het Bellamypark beginnen zondag om 13.00 uur en duren tot middernacht. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief