De Zeeuwse Parel wordt om het jaar uitgereikt.
De Zeeuwse Parel wordt om het jaar uitgereikt.

Commissaris Polman is voorzitter Zeeuwse Parel

  Actueel

MIDDELBURG - Wie wint dit jaar de Zeeuwse Parel? Een jury, onder leiding van commissaris van de koning in Zeeland Han Polman, maakt dit op vrijdag 11 oktober bekend. De prijs is voor de persoon of organisatie die zich op de meest bijzondere manier heeft ingezet voor acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen.


LHBT Netwerk Zeeland, die zich inzet om de belangen van van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) in de samenleving te vergroten, reikt de Zeeuwse Parel om het jaar uit. Het publiek kan in september organisaties, vrijwilligers en professionals voordragen die hieraan een opvallende bijdrage hebben geleverd. 

Evenement

Daarna maakt de jury, met dit jaar Polman als voorzitter, een keuze uit de inzendingen. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 11 oktober, internationale Coming Out dag. De uitreiking vindt plaats in bioscoop CineCity in Vlissingen en maakt deel uit van een groter evenement. In samenwerking met onder andere Zeeland Zonder Zelfmoord en Anti Discriminatie Bureau Zeeland, is een programma in de maak met theater, muziek en de opening van een tentoonstelling. 

Masker

'Op internationale Coming Out dag staat de wereld één dag stil bij het feit dat mensen die niet in een standaard hokje passen ook het recht hebben om zichzelf te zijn', aldus LHBT Netwerk Zeeland. 'In iedere gemeente wonen nog steeds mensen, jong en oud, die zichzelf iedere dag moeten thuislaten en met een masker op door het leven gaan. Juist door hier deze dag bij stil te staan, is dit een passende datum voor deze uitreiking.'

Wie nu al een kandidaat voor de Zeeuwse Parel wil aandragen kan mailen naar zeeuwseparel@lhbtnetwerkzeeland.nl.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief