Foto: Stichting Schreeuw om Leven

Stichting Schreeuw om leven hijst vlag in Tholen

  Algemeen,Nieuws

THOLEN - Er wappert weer een bijzondere vlag in de vijfde vlaggenmast bij het gemeentehuis. Namelijk de Levensvlag die maandagmiddag werd gehesen door de Stichting Schreeuw om Leven. Deze stichting deed dit in het kader van de Week van het Leven en wil zo aandacht voor de beschermwaardigheid van het leven. "Of het nu gaat om ongeboren leven in de moederschoot of eenzame ouderen die door de eenzaamheid het leven als uitzichtloos ervaren", zo laat Ruud Muijt van de stichting weten. 


De gemeente Tholen heeft bij het gemeentehuis een vijfde vlaggenmast geplaatst en instanties en verenigingen kunnen toestemming vragen om een speciale vlag te hijsen. Recent wapperden een week lang de Regenboogvlag en de Vegan Flag. Ook de stichting Schreeuw om Leven kreeg toestemming om de Levensvlag te hijsen. 

Maandag begon de Week van het Leven waarin diverse organisaties en instellingen een week lang aandacht vragen voor de beschermwaardigheid van het leven. De vlag werd gehesen door Muijt in aanwezigheid van een buddy van Er Is Hulp, wethouder Hoek en enkele anderen betrokken organisaties. "Het initiatief voor het hijsen van de Levensvlag is ontstaan naar aanleiding van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. In deze verklaring zijn tal van artikelen opgenomen die betrekking hebben op de beschermwaardigheid van het leven. Of het nu gaat om ongeboren leven in de moederschoot of eenzame ouderen die door de eenzaamheid het leven als uitzichtloos ervaren, al het leven verdiend aandacht, warmte, liefde en geborgenheid. Dat vinden wij belangrijk, dat is de reden om op deze wijze aandacht te vragen vóór het leven", zo verduidelijkt Muijt. De vlag blijft een week hangen. 
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief