Welke bal ligt het dichtst bij het butje?
Welke bal ligt het dichtst bij het butje? Foto: Elly van Dijke

Geslaagd Jeu de Boules toernooitje Flupland-Stalland

Door: Redactie Algemeen

SINT-PHILIPSLAND - De Jeu de Boules groep uit Sint Philipsland, die sinds de opening van de Jeu de Boules baan in juni 2019, wekelijks wel 3 à 4 keer een middagje een balletje gooit, heeft enkele weken geleden het initiatief genomen om een toernooitje te organiseren tegen de Jeu de Boules spelers van Sint Annaland.

Sinds er bij voetbalvereniging WHS in 2020 twee banen zijn aangelegd, hebben ook daar een groot aantal inwoners deze leuke vrije tijdsbesteding ontdekt. Ook daar zijn de banen vaak op maandag, dinsdag en vrijdag bezet.

Het plan van de Fluplanders was om een Midzomeravond toernooi te houden, maar na enig overleg is er besloten om het voor de eerste keer wat kleiner en compacter te houden. Zodoende vond afgelopen vrijdagmiddag 16 juli de eerste ontmoeting plaats en werden er, onder ideale weersomstandigheden,  twee rondes gespeeld op de Fluplandse banen.

Piet van der Est, Jaap van der Kleijn, Poula de Klerk en Ben Bijsterveld namen het namens Flupland op tegen Geri Koot, Cees en Annemieke Stoorvogel en de oud-voetbaltrainer van Noad’67, Ko Stoutjesdijk.

Er werd doublette gespeeld, d.w.z. teams van 2 personen die ieder met 3 ballen gooien. Het leverde prachtige, spannende partijtjes op met veel opmerkingen over en weer om de tegenstanders uit hun concentratie te halen, maar de gezelligheid voerde de boventoon natuurlijk.

Uitslagen
Flupland-Stalland
Poula en Ben-Cees en K 12-13
Piet en Jaap-Cees en Ko 11-13
49 punten

Piet en Jaap-Geri en Annemieke 13-10
Poula en Ben-Geri en Annemieke 13-2
38 punten

Het werd dus een gelijkspel met in punten een voordelig saldo voor Flupland.
Vrijdagmiddag 23 juli vanaf 13.30 uur is de tweede ontmoeting, waarbij dan van beide dorpen weer ander spelers ingezet zullen worden.
Voor de return wedstijden in Stalland zullen dan nog twee nieuwe data gepland worden. Iedereen die het leuk vind om te komen kijken is van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief