Logo internetbode.nl/tholen

Veel spelende kids in Sint-Annaland door Koningsspelen

SINT-ANNALAND - Veel Zeeuwse kinderen brachten koning Willem-Alexander vrijdag een groet voor zijn verjaardag door aan de Koningsspelen mee te doen. Zo leefden kleuters en peuters zich uit in De Wellevaete in Sint-Annaland.


Dit jaar vonden de Koningsspelen voor de vijfde keer plaats. Sinds het aantreden van koning Willem-Alexander vinden er op de vrijdag voor zijn verjaardag in het hele land sport- en spelactiviteiten plaats voor de jeugd om beweging te stimuleren en om de verjaardag van de koning te vieren.

Koningsontbijt Koning Willem-Alexander en koningin Máxima openden de lustrumeditie van de Koningsspelen vrijdagmorgen op basisschool De Vijfmaster in het Brabantse Veghel. Het koninklijk paar gaf na het Koningsontbijt het startsein voor de sportdag waarna traditiegetrouw het optreden van Kinderen voor Kinderen plaatsvond. Aan de Koningsspelen deden dit jaar maar liefst 1.269.952 kinderen van 6.001 scholen mee.

Koningslied In Sint-Annaland begon de dag met een Koningsontbijt en daarna werd het Koningslied Okido uit volle borst gezongen. Vervolgens trokken de kinderen van groep 1 tot en met 4 naar De Wellevaete alwaar ze samen met de vele vrijwilligers konden klimmen, klauteren, schommelen en glijden. De andere groepen mochten onder meer darten en basketballen.

FOTO REMKO VERMUNT<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief