Afbeelding

Yogapraktijk Prema Yoga, ook in Steenbergen en Bergen op Zoom

Bedrijvig Nieuws

THOLEN - Ook in West-Brabant zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om aan yoga te doen. Yoga is een prachtige universele vorm van lichaamsbeweging. De oorsprong ervan ligt in India en inmiddels is het in de hele wereld bekend.

Wat kan yoga voor je betekenen? Door middel van yoga doen wordt je lichaam soepel, sterk, flexibel en bijzonder vitaal. Je energieniveau neemt toe en tegelijkertijd ook je mentale stabiliteit. Yoga is geen religie, je hoeft geen hindoe of boeddhist te zijn om yoga te beoefenen.

Wat is yoga? Yoga betekent eenheid. Tijdens het beoefenen van yoga integreer je alle aspecten van je zijn: je neemt houdingen aan, let op je ademhaling en blijft geconcentreerd. Praktisch gezien is yoga goed voor je gezondheid. Je hoeft niet op je hoofd te kunnen staan, het is belangrijk met je beide benen op de grond te staan, stabiel in het hier en nu en vooral gelukkig in je vel te zitten. De bedoeling is dat je niet meer opgejaagd en gestrest bent. In de lessen van Inga de Voogd wordt belevingsgericht en niet prestatiegericht gewerkt. Je leert de basisprincipes, bestaande uit houdingen,  ademhalingsoefeningen, concentratie- en ontspanningoefeningen. De lessen zijn geschikt voor beginners en voor ervaren yogi’s. Je oefent binnen je eigen mogelijkheden en je wordt deskundig begeleid. De groepslessen zijn eenmaal per week in Steenbergen (maandagochtend, maandagavond en dinsdagavond) en in Bergen op Zoom (woensdagochtend, woensdagavond en donderdagavond).

“Verander de wereld en begin bij jezelf” Gandhi Voor Inga de Voogd is het heel belangrijk dat yogacursisten die een keer per week yogalessen volgen het geleerde in hun dagelijkse leven introduceren. Opgeven kan via www.premayoga.nl of via e-mail inga_de_voogd@hotmail.com of bellen naar 06-13634461. De lessen beginnen in de eerste week van september. Het yogaseizoen loopt van september tot en met juni. Voor Inga de Voogd is het heel belangrijk dat yogacursisten het geleerde in hun dagelijkse leven toepassen.

www.premayoga.nl, inga_de_voogd@hotmail.com, tel. 06-13634461



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief