Afbeelding

Kleinschalige en diervriendelijke opvang voor alle (ras)honden bij Reyer-Friends

Bedrijvig Nieuws

SINT-MAARTENSDIJK - Van dagopvang tot opvang voor een langere periode, bij de landelijk gelegen Hondenpension Reyer-Friends tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse is veel mogelijk. De eigenaren Wout en Helma Dijksman openden hun hondenpension op 8 juli. Sindsdien hebben ze al verscheidene huisdieren een tijdelijke thuis geboden in een ideale, kleinschalige, betrokken en bovenal diervriendelijke omgeving.

Sinds 35 jaar maken honden, en dan met name de zachtaardige en waakzame Sint Bernard, deel uit van het leven van Wout en Helma Dijksman. Binnen de mondiale hondenfokgemeenschap vormen ze een befaamd en geroemd koppel. Het echtpaar Dijksman heeft in het afgelopen decennium al menig Sint Bernard op laten groeien tot een prachtige, zelfverzekerde show-, Europees of zelfs wereldkampioen. Daarbij gaan ze uit van een diervriendelijke, betrokken en duidelijke opvoeding. Op eenzelfde basis bieden ze nu ook hondeneigenaren een tijdelijk pension voor hun beste vrienden. "In de zomerperiode hadden we elk jaar wel een of meerdere kennels vrij en de vraag naar onderdak voor honden bleek aanzienlijk. Nu we begin dit jaar de deuren van onze sportschool in Ridderkerk hebben gesloten, besloten we het over een andere boeg te gooien en het meteen dichterbij huis te zoeken. Zo is onze Hondenpension Reyer-Friends ontstaan", lichten Wout en Helma toe. Hiervoor is een opleiding tot dierenpensionhouder gevolgd inclusief stages bij onder meer een dierenartsenpraktijk in Steenbergen en de Elkie Stichting in Tholen.

Verbouwd Hondenpension Reyer-Friends is ondergebracht in een verbouwde, geïsoleerde en geluid gereduceerde paardenstal. "De blafgeluiden worden fors teruggebracht en honden die met de jaarwisseling bij ons worden ondergebracht ondervinden geen hinder van vuurwerklawaai", aldus Helma. Het hondenpension biedt ruimte aan 30 honden en beschikt over ruimte voor dieren die gewend zijn altijd samen te zijn of eventueel apart dienen te worden ondergebracht. De dagopvang bedraagt 7.50 euro. Opvang inclusief voeding bedraagt voor kleine honden 10 euro en voor grote honden 12 euro per dag. De dierenvoeding bestaan uit de kwaliteitsvoeding Champ Dogfood. "Wij vormen ook een verkoopadres voor deze hoogwaardige hondenvoeding", vult Helma aan. "Het is ook mogelijk om de eigen (dieet)voeding mee te geven." Gestelde voorwaarden voor de opvang bestaan uit het zorgdragen voor alle benodigde vaccinaties inclusief kennelhoest. Wout: "Daarnaast stellen we het op prijs dat het dier enige sociale opvoeding heeft genoten." Door de kleinschaligheid van Hondenpension Reyer-Friends zijn de honden geen 'nummer'. Ze worden bij naam genoemd en driemaal daags uitgelaten. Ook kunnen ze dagelijks hun energie kwijt op een van aangrenzende speelweides.

Hondenpension Reyer-Friends, Provincialeweg 17, 4695 RM Sint-Maartensdijk, tel. 0166-697413, 06-22606749, email: dijk139@hetnet.nl, website: www.reyer-friends.nl

BIJDRAGE JOSIEN MATHLENER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief