Afbeelding

Rijk der Vitaminen maakt het gasten nog genoeglijker

Bedrijvig Nieuws

OUD-VOSSEMEER – Een droomstart noopte Brasserie Rijk der Vitaminen in Oud–Vossemeer om binnen drie maanden na opening, over een forse uitbreiding na te denken. Met twee topkoks en een verrassende, nieuwe menukaart vol bijzondere lekkernijen, gaat Rijk der Vitaminen het nieuwe seizoen tegemoet. De vorig jaar juli geopende brasserie werd met haar no-nonsense concept in combinatie met hartverwarmende gastvrijheid meteen een groot succes, te groot bijna... Even pas op de plaats en extra capaciteit in de keuken, besloot eigenaar Alex van der Harst. Hij start goed voorbereid het nieuwe seizoen.

DOOR MARJET LUBBERS

Brasserie Rijk der Vitaminen gaat haar naam helemaal waarmaken, want wat is er nu verser dan producten uit de buurt? De nieuw aangetrokken topkoks Alexandra en Gerrie brengen een seizoensgerichte kaart uit met zoveel mogelijk ingrediënten van het eiland Tholen. De bijzondere eigenschappen van de Thoolse, Zeeuwse kleigrond zijn immers een geweldige bodem voor het lekkerste eten. Rijk der Vitaminen legt vanaf heden nog meer het accent op de lekkere en bijzondere producten van de streek: vlees van runderen, die een leven zonder stress hebben gehad, groenten en fruit van de bijzondere bodem die het eiland Tholen rijk is.

Verbeteren Maar het kan allemaal nóg beter vindt Alex. Het betekent de zoveelste verbetering voor de jonge brasserie en is tekenend voor Alex’ bedrijfsvoering: twee stappen vooruit en één stap achteruit. Alex zijn motto is namelijk: “Als het beter kan, verbeteren voor je weer verder gaat.” Dus wil hij graag een deel van het terras overkappen, om minder weersafhankelijk te zijn en zo ook bij slecht weer gasten een warm onthaal te bieden. Daarboven maakt dat een extra verdieping voor meer capaciteit, een plek voor een biljart, draaiende bar en een podium mogelijk.

Ambiance Bij Rijk der Vitaminen heerst een speciale ambiance. Buiten op het terras kan iedereen genieten van prachtige gratis vogelconcerten. Binnen is er een bijzonder fraai uitzicht op het schitterende polderlandschap en een interieur vol verrassende decoraties. Als maatschappelijk verantwoord ondernemer laat Alex ermee zien, hoe je gebruikte producten een zinvol en duurzaam tweede leven kunt geven. Door Alex’ verzamelliefhebberij kunnen gasten er tevens iets opsteken over de geschiedenis van de elektronische revolutie in de weegtechniek en ontwikkeling van de radio in de vorige eeuw.

Succesvol Velen hadden een ander idee over “het midden in de polder een brasserie beginnen”. Om succesvol te zijn maakt het volgens Alex echter niet uit waar je zit. “Als je je maar weet te onderscheiden, als wat je serveert tóp is, maar wel betaalbaar, én als je gastvrij bent.” Alex kent de aantrekkingskracht van het bijzondere gebied inmiddels zo’n 33 jaar en wilde allen die van pure, mooie natuur houden, hiervan deelgenoot maken. Hij ziet dit als de geestelijke vitaminen, waarbij het nastreven van geldelijk gewin voor hem en zijn partner, ondergeschikt zijn. Maatschappelijk ondernemen is voor Rijk der Vitaminen niet alleen in eigen energie voorzien, of al de afvalstromen scheiden, maar ook bij mensen met een beperking energie opwekken, door ze een kans te bieden, of dit nu binnen of buiten de muren is van Rijk der Vitaminen. Volgens Alex is ondernemen heel wat meer dan alleen geld verdienen.

Brasserie Rijk der Vitaminen, Hollaereweg 9 B, 4698 PH Oud-Vossemeer, 0166-794520, info@rijkdervitaminen.com, www.rijkdervitaminen.com

Alex van der Harst van Brasserie Rijk der Vitaminen koopt zoveel mogelijk ingrediënten in op Tholen wat de gerechten nog verser maakt. FOTO MARJET LUBBERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief