Afbeelding

Pop-up restaurant De Palingloods gaat veel extra’s bieden

Bedrijvig Nieuws

THOLEN – Aan de dijk in Tholen wordt sinds 2005 Hotel Restaurant Zeeland gerund door Paul en Henriëtte van Tatenhove. Elke visliefhebber die ooit in Tholen is geweest, weet dat hun menukaart tongstrelend is. Aan de overkant in Het Koggendek runnen ze eveneens een horecagelegenheid. Nu komt er een mediterraans visrestaurant bij, mede om het 650-jarig bestaan van Tholen te eren en bij te staan. In een oude palingloods bij de haven in Tholen wordt een authentiek pop-up visrestaurant gerealiseerd.

“Alles wordt vers geserveerd, van gegrild vlees tot hele vissen. Het wordt een mediterrane stijl in de nieuwe Palingloods.” Paul van Tatenhove brengt de oude palingloods aan de haven in Tholen weer tot leven. Er hangen vissersnetten aan het plafond en een heus zeilschip. Alleen al voor de vissersinrichting waant men zich reeds in prachtige Zeeuwse culturen. Het eten dat wordt opgediend is hierbij een surplus.

Historische kern Zijn vrouw Henriëtte van Tatenhove weet dat Paul al langer bezig is met het idee. Henriëtte: “Hij dacht er al geruime tijd over na wat hij kon gaan doen met alles wat hij in de loop der jaren verzameld heeft. Nu kan hij dit eindelijk waarmaken.” Het komt zeer goed uit dat het pop-up restaurant De Palingloods aan het einde van de lente wordt geopend om eenieder van dienst te zijn aankomende zomer. Dat sluit goed aan op het Thoolse feest, het 650-jarig feest wel te verstaan, dat reeds eind 2015 is ingeluid. Op deze manier wordt er iets aanvullends en authentieks geboden in de historische kern van Tholen, één van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland

Zeeuws vissersentourage De grote verbouwing heeft meer in petto bij De Palingloods. Er komt een voor- en achterterras met zelfs een klein strandje. Voor de kleinste gasten ligt er een bootje om in te kunnen spelen. De affiniteit met water en vissen is altijd gebleven bij Paul van Tatenhove. Henriëtte: “Zijn grote hobby is altijd vissen geweest. Het is zijn passie om te koken. Dat hij nu de oude palingloods verbouwt, is ook een passie van hem.” De locatie leent zich tevens voor bijeenkomsten met bijvoorbeeld een complete barbecue. Bedrijven, of andere gezelschappen, die iets bijzonders willen in een Zeeuws vissersentourage zijn aan het goede adres bij De Palingloods.

Zeeuwse paling Natuurlijk wordt de Zeeuwse paling zelf ook niet vergeten, geheel in stijl van de naam van het pop-up restaurant. Paul en Henriëtte laten anderen eveneens meegenieten van hun winst via De Palingloods. Een deel van de omzet bij de festiviteiten in 2016 gaat door als sponsoring voor het 650-jarige feest van Tholen. Zo wordt De Palingloods, met een mediterraans tintje, van iedereen op het eiland Tholen. Op 4 juni 2016 vindt de Havendag plaats in Tholen. Dan zal de oude palingloods schitteren als visrestaurant, met nog steeds Zeeuwse paling, waar iedereen welkom wordt geheten.

De Palingloods – www.hotelzeeland.nl – info@hotelzeeland.nl – 0166-604297 / 06-57659806



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief