Optreden Meesterpianist Daniël Wayenberg in Tholen


THOLEN - Piano recital Daniël Wayenberg. Meesterpianist Daniël Wayenberg, de nestor der Nederlandse pianisten, zal op zaterdag 16 april concerteren in het Oude Stadhuis van Tholen.

Uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten speelt hij een programma met werken van Chopin en Liszt. Van Chopin zal hij de 4 Impromptu's en de Barcarolle uitvoeren, van Liszt speelt hij de muzikaal en technisch uiterst veeleisende 12 Etudes d'exécution Transcendante. Wayenberg bespeelt hierbij een originele vleugel, die is gebouwd door Feurich te Leipzig in 1908. Dit fraaie instrument maakt deel uit van de collectie historische toetsinstrumenten, die zich in het Oude Stadhuis van Tholen bevindt.

Daniël Wayenberg werd in 1929 geboren in Parijs. In diezelfde stad studeerde hij aan het Conservatorium bij Marguerite Long en behaalde in 1949 de 1e prijs: Prix Jacques Thibaud, op het naar haar vernoemde internationale Concours. Hij ondernam concerttournees in o.a. Europa, V.S. en voormalige Sowjet-Unie. In 1985 werd hij benoemd tot hoofdvak docent piano aan het Rotterdams Conservatorium. Eveneens is hij actief als componist. Aanvang 20.15u. Info: www.keldermansconcerten.nl. Kaartreservering via tel. 0166-603544. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief