Afbeelding

Passie voor honden en katten bij Trimsalon Ushi & Dushi

Bedrijvig Nieuws

SINT PHILIPSLAND – Niet alleen mensen gaan naar een kapper en schoonheidsspecialist. Voor honden en katten zijn er specifieke trimsalons of ook wel honden- en kattentoiletteerbedrijven genoemd. De dieren worden letterlijk van top tot teen verzorgd. Op 2 april 2016 opent Trimsalon Ushi & Dushi in Sint Philipsland haar deuren.

Iedere bezoeker krijgt een presentje. Angelina Mol, die zich heeft gespecialiseerd in complete vachtverzorging van honden en katten, is het liefst bezig met dieren om ze goed te verzorgen voor een optimale gezondheid en een dosis geluksgevoel.

Professioneel

“Ik vind het zó leuk om te doen en ik kan me ergens op concentreren”, laat Angelina Mol weten. Ze heeft het over haar kersverse Trimsalon Ushi & Dushi. Wie er binnenkomt, ziet meteen dat het professioneel is ingericht met zelfs een luxe fauteuil voor de eigenaar of eigenaresse van het dier. Voordat ze ontdekte dat ze het liefst bezig is met het verzorgen van dieren, moest ze eerst een bijzondere ervaring opdoen waarbij ze opkwam voor dierenwelzijn.

Redding

“We wilden een pup en gingen op zoek. We kwamen uit bij een nestje van het ras Shih Tzu. Ik kon mijn ogen niet geloven wat ik daar aantrof.” Angelina Mol kwam in aanraking met een broodfokker. Het teefje was pas negen maanden oud en de puppy’s kronkelden erom heen. Met ietwat pijn en moeite heeft Angelina het voor elkaar gekregen om deze dieren te redden.

“Ik heb daarna gelijk een tondeuse gekocht om ze te scheren, maar ik kwam bijna niet door de vacht heen. Uiteindelijk waren de hondjes erg gelukkig.” Deze ervaring heeft iets gedaan met haar. De hondjes die ze heeft gered, heten Ushi en Dushi. Ze wonen nog steeds bij haar en sieren nu de naam van de trimsalon.

Juiste kennis

Om de juiste kennis in huis te halen, volgt ze een opleiding voor vacht- en dierenverzorging die ze nagenoeg heeft afgerond. “Maar ik laat me ook bijscholen via workshops, cursussen en seminars”, vertelt Angelina enthousiast. Ze wil zoveel mogelijk up-to-date blijven om haar klanten goed van dienst te kunnen zijn. Een behandeling met wassen, drogen, knippen, scheren, ontwollen, plukken en nagels is geen probleem.

Op termijn zal ze ook knaagdieren, zoals konijnen, kunnen behandelen. Waarom een dierentrimbeurt duurder is dan een knipbeurt bij de kapper, heeft te maken met het feit dat het dier volledig verzorgd wordt. Als men dit vergelijkt bij een mens dan is een trimsalon een kapper, een schoonheidsspecialist, een masseur en een dierenartsassistent in één.

Allround

Alles voor een optimale gezondheid en het welzijn voor het dier is te vinden bij Trimsalon Ushi & Dushi. De allround functie van deze nieuwe trimsalon blijkt uit de verkoop van speciaal hondenvoer waar geen geur-, kleur- en smaakstoffen in zitten en waar ook geen tarwe in zit. En uit liefde voor het hondenras Shih Tzu heeft Angelina momenteel zelfs pups. Ze maakt geen onderscheid in wat er in haar praktijk binnen komt: “Ik geef dieren altijd een knuffel als ik ze behandel.”

Buiten een goed verzorgde behandeling van het dier is een dosis liefde vanzelfsprekend bij Trimsalon Ushi & Dushi. Tijdens de open dag op 2 april 2016 van 13.00 – 16.00 uur aan de Boserf 29 in Sint Philipsland wordt een gratis behandeling verloot.

Trimsalon Ushi & Dushi, Boserf 29, Sint Philipsland, Tel. 06-28883137, Facebook.com/Trimsalon Ushi & Dushi 

BIJDRAGE CLAUDIA KOOLE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief