Afbeelding

Feestelijke open dag bij Vishandel Schot Tholen

Bedrijvig Nieuws

THOLEN - Zaterdag 11 juli is er Open Dag bij Vishandel Schot aan de Slabbecoornweg 66 te Tholen. Iedereen is welkom van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het modern uitgeruste gebouwencomplex is verdubbeld en na de bezichtiging en uitleg is er een heerlijk bakje kibbeling gratis te verkrijgen in de winkel aan de Vestetuin in de Vershof.

DOOR FRITS SIMONS

Directeur Arnoud de Jager: “Negen jaar geleden heb ik het bedrijf overgenomen van Schot en sindsdien is er veel veranderd. Eigenlijk is alleen de naam hetzelfde gebleven, omdat de naam Schot overal gerelateerd wordt aan vis uit Tholen. We zijn helemaal een groothandel in vis, schelp- en schaaldieren geworden. Alles wat uit zee komt, is bij ons te halen. Dat gaat elke dag om duizenden soorten. Niet meer zoals vroeger 1 keer in de week, maar elke dag komen de verse zeeproducten van de visafslagen uit Nederland, Denemarken, België, Noorwegen, IJsland en de VS. Kreeft, paling en harders betrekken we regelrecht van Thoolse vissers. Tevens hebben we groothandel in diepvries coquilles."

Met 30 personeelsleden en acht modern gekoelde bestelwagens leveren ze aan restaurants, horeca en viswinkels. De omzet groeide en daarom was het nodig de gebouwen uit te breiden. Er zijn mensen die de vis verwerken, kantoorpersoneel, chauffeurs en winkelpersoneel. "Uiteindelijk is het een verdubbeling geworden, waar alles digitaal wordt geregeld en bijgehouden. We beleveren dan ook een gebied van Renesse en Willemstad tot aan Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Oosterhout en Tilburg. Ook naar het zuiden toe rijden we tot Antwerpen, Gent en Turnhout." De Jager heeft ook twee viswinkels. Eén in Roosendaal, die hij heeft verhuurd en één in Tholen, waar iedereen kan genieten van de heerlijke en verse producten. "Het is als het ware de etalage van onze viswaren, die we allemaal in ons pand aan de Slabbecoornweg hebben." Het is niet mogelijk om alles in de winkel uit te stallen, maar alle aanvragen worden direct verzorgd. "Die service bieden we aan iedereen."

De visconsumptie groeit, maar is nog altijd minder dan vlees. Vis is veel gezonder en steeds meer mensen schakelen over omdat het zo lekker en gezond is. "Wat dat betreft hebben we de tijd mee. Naar de toekomst toe willen we eraan werken om de mensen steeds meer te laten genieten van kwalitatief hoogwaardige zeevoeding. Vers en dicht bij de bron. Daar streven we naar." Het hele jaar is het druk. ’s Zomers ligt het accent meer op de kust en ’s winters op de steden. Echte pieken zijn er niet. Ze werken dan ook met stagiaires en pas nog heeft er één een fulltime benoeming gekregen. "We werken met korte lijnen en zo snel als mogelijk. De hygiëne staat op een hoog peil en de inspectie, die regelmatig komt kijken en keuren, is uiterst tevreden." Tot besluit zegt hij: “Eet meer vis. Het is een goed en eerlijk product. Wat is er lekkerder dan een scholfilet van een echte Noordzeeschol? Of lekkerbekken van pure kabeljauw?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief