Afbeelding

Pop-Up Store voor Vintage & Design liefhebbers

Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Vanaf zaterdag 25 april is aan de Bredasestraat 84 in Bergen op Zoom een grote winkel met Vintage Design meubelen, verlichting en accessoires geopend. De winkel, tegenover het vernieuwde Anton van Duinkerkenpark, is een tijdelijk verkooppunt voor Artbrokerdesign, die met deze activiteit, voor een periode van een half jaar, een prima mogelijkheid ziet om haar in de loop der jaren aangedikte voorraad te verkleinen.

De meeste mensen in Bergen op Zoom hebben nog nooit gehoord van Artbrokerdesign. Het bedrijf is echter al 16 jaar gevestigd in Bergen op Zoom. Aanvankelijk aan de Zeelandhaven en de laatste vijf jaren aan de Buitenvest 80, in de voormalige Snoepfabriek Matthijs. Artbrokerdesign is eigendom van de Tholenaar Joop Schot, een verzamelaar, kenner en handelaar in 20e eeuw designmeubelen, -verlichting en -accessoires. Zijn handel is internationaal, zelfs wereldwijd. In- en verkoop gebeurt hoofdzakelijk via het internet en op kunst- en designbeurzen. Ook leent hij regelmatig bijzondere stukken aan internationaal vermaarde musea. Reden om een winkel te beginnen was er nooit, wel de noodzaak om zijn mooiste spullen te kunnen presenteren aan speciale gasten. Maar hiervoor is in de fabriek een mooie exporuimte ingericht.

Spontaan De keuze om toch een tijdelijke winkel in te richten kwam spontaan, toen de winkel aan de Bredasestraat 84 vrij kwam. De ondernemer zag meteen, dat het opvallende hoekpand, net voor de spoorwegovergang, een uitstekende zichtlocatie is voor een tijdelijk verkooppunt. “Een mooie kans om enerzijds wat ruchtbaarheid te geven aan de vestiging van Artbrokerdesign in Bergen op Zoom en anderzijds eens flink op te ruimen en de enorm gegroeide voorraad eens op een andere manier aan de man te brengen”, verklaart Joop. De Pop-up store komt vol te staan met mooie vintage designmeubelen, lampen en accessoires die voor een vriendelijke prijs verkocht gaan worden. Van Scandinavische meubelen tot Nederlandse ontwerpen uit Goed Wonen, industriële designmeubelen en 50’-, 60’- en 70’er jaren artikelen. Er komt van alles door elkaar te staan, dus leuk om tussendoor te snuffelen.

Liefhebbers Voor kenners en echte liefhebbers: de vintage die hier te koop is, is niet te vergelijken met het tweedehands goed dat je bij de Kringlopers kunt kopen, maar minstens van het niveau Kloosterstraat Antwerpen. Frans Leidelmeijer, bekend van "Tussen Kunst en Kitch" heeft al een bezoek gebracht aan de nieuwe ruimte en was zeer enthousiast over zowel de winkel als de locatie.

Koningsdag De opening van de Pop-up store is zaterdag 25 april om 13.00 uur. Hierna zal de winkel wekelijks op zaterdag geopend zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur en voor geïnteresseerden ook op afspraak. Een aanrader is de Snuffelmarkt die in het pand gehouden wordt vanwege Koningsdag. De Snuffelmarkt begint op zondag 26 april om 14.00 uur en sluit om 21.00 uur en is op Koningsdag 27 april voor iedereen toegankelijk van 13.00 uur tot 20.00 uur.

www.artbrokerdesign.com | Pop-up store: Bredasestraat 84 | 06 24672732



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief