Afbeelding

Nieuw onderkomen voor De Vlinderbloem

Bedrijvig Nieuws

 

THOLEN – Sinds donderdag zet De Vlinderbloem na bijna vijf jaar gevestigd te zijn geweest aan de Hoogstraat in Tholen, de zorgonderneming voort aan de Visstraat 19 in Tholen. Een meer gemakkelijk bereikbare locatie met meer mogelijkheden.

DOOR JOSIEN MATHLENER

Bij Zorgonderneming De Vlinderbloem staan de inmiddels 22 cliënten voorop. Zij vinden er veelzijdige en zinvolle dagbesteding en staan er midden in de samenleving. Hun vaardigheden komen tot hun recht in onder meer de (cadeau)winkel, keuken, tuin, 't snoeperijtje, bij de bonbonafdeling en niet de minste, de lunchroom. Eigenaresse Jacolien Deurloo ziet een scala aan mogelijkheden op de nieuwe locatie, waar zij het pand tot eigendom mag rekenen. "Als eigen bezit met een horecavergunning biedt dit onderkomen mogelijkheden tot workshops en kinderfeestjes waarbij cliënten helpen. Naast een high tea kunnen we nu ook een high beer of high wine aanbieden. Voor de cliënten is het natuurlijk erg leuk om meer respons te krijgen vanuit de samenleving." Tijdens de dagbesteding wordt in een gemoedelijke sfeer aandacht besteed aan het omgaan met elkaar en met klanten. De Vlinderbloem behoudt haar status van een warme en vriendelijke zorgonderneming. Door de nieuwe zorgvuldig opgezette indeling is er sprake van meer overzicht. Met de nodige flexibiliteit kan Jacolien de cliënten meer gestructureerd inzetten binnen de disciplines die De Vlinderbloem rijk is. Daarnaast nemen de mogelijkheden op het gebied van partijtjes en verjaardagvieringen toe . Jacolien: "Zowel overdag als in de avonduren kan de ruimte worden afgehuurd. Cliënten kunnen overdag de zorg dragen over de voorbereidingen. Willen ze tijdens een partij in de avonduren actief deelnemen, dan is dat mogelijk."

Kaart

Nu de verhuizing achter de rug is, krijgt de kleine kaart van De Vlinderbloem een lichte uitbreiding. "Op het menu komt bijvoorbeeld een frietje met een snack te staan, maar geen ingewikkelde gerechten", licht Jacolien toe. In de lunchroom blijft de heerlijke appeltaart voor bij de koffie, thee of iets sterkers tot de kaart behoren. Waar de cliënten zich bij De Vlinderbloem veelal bezighouden met individuele en groepsactiviteiten, het bijstaan van klanten en keukenwerkzaamheden, kunnen zij door de uitbreiding met een supermarktje eind dit jaar in het nieuwe woonzorgcentrum in Scherpenisse ook hun talenten in een kleinschalige winkelomgeving benutten. Naast voedingswaren zullen er Zeeuwse producten en cadeauartikelen worden aangeboden. Aanstaande zaterdag (27 september) houdt Zorgonderneming De Vlinderbloem in Tholen een Open Dag. Om 13.00 uur is de officiële opening met aansluitend activiteiten voor de kinderen en een theatervoorstelling.

Openingstijden:van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Telefoon: 0166 606441. Mobiel: 06 52670450.

Zorgonderneming De Vlinderbloem, Visstraat 19, 46941 ED Tholen, info@vlinderbloemtholen.nl - www.devlinderbloemtholen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief