Anita Schoonheidssalon voorziet in oncologische voetzorgverlening

Bedrijvig Nieuws

OUD-VOSSEMEER - Anita Schoonheidssalon viert dit jaar haar 20-jarige bestaan. In combinatie met het behalen van haar diploma oncologisch voetzorgverlener laat schoonheidsspecialiste Anita Hommel deze feestelijkheden niet in stilte voorbij gaan.

DOOR JOSIEN MATHLENER

Als oncologisch voetzorgverlener verleent de gediplomeerde schoonheidsspecialiste voetzorg aan mensen met kanker. “De behandeling van kanker gaat gepaard met bijwerkingen. Chemotherapie of doelgerichte therapie kan complicaties als gevolg hebben aan de huid en nagels van voeten”, aldus Anita. Tijdens haar opleiding leerde ze onder meer om voeten te screenen en behandelingsbijwerkingen te herkennen. Bijwerkingen van chemotherapie kunnen bestaan uit blaren, infecties, jeuk, pijn of gevoeligheid, roodheid, een schilferende of vervellende huid of zwellingen aan de voeten. Als de situatie het toelaat past Anita voetverzorging toe. In bepaalde behandelingsperioden kan de lichamelijke weerstand te laag zijn voor bepaalde behandelingen. Ook kan de oncologische voetzorgverlener preventieve maatregelen nemen, juist om eventuele klachten te voorkomen. Het verwijderen van pathologisch eelt, het dunner frezen van verdikte nagels, het repareren van gespleten nagels en een ontspannende voet- en onderbeenmassage kunnen tot de behandeling behoren. Zo nodig koppelt ze haar bevindingen terug aan het oncologisch behandelteam. Een oncologisch voetzorgverlener weet op professionele en vertrouwelijke wijze om te gaan te gaan met de emoties die de diagnose kanker met zich meebrengen. Anita is verder gespecialiseerd in pedicurebehandelingen gericht op voeten van mensen met diabetes of reuma.

Huidverbetering Anita is een voet-, hand- en gelaatsspecialiste pur sang. “In plaats van met geavanceerde apparatuur te werken, die door hun werking mogelijk alsnog de huid aantasten, streef ik naar zichtbare huidverbetering door middel van handmatig de huid te masseren en stimuleren. Daarbij maak ik gebruik van diepwerkende Dr. Baumann producten die honderd procent biologisch zijn. Deze producten zijn huid-, dier-, milieu- en ook portemonneevriendelijk.” Anita begon haar praktijk 20 jaar geleden aan de Dr. Renesstraat met een klant. “Inmiddels is het een voltijdse baan voor me”, vertelt ze bescheiden lachend in haar huidige praktijk aan de Molenstraat 26. Na een bestaan van twee decennia vond Anita het ook tijd voor een andere huisstijl. In dezelfde stijl krijgen klanten van Anita Schoonheidssalon een jubileumpresentje en zijn er actiekortingen van wel 50 procent. Bij Anita Schoonheidssalon zijn naast dames ook heren welkom. “Steeds meer mannen willen er vandaag de dag graag verzorgd uitzien.” Onlangs is inpandig Kapsalon de Vossenstaart gestart. “Wij gaan mettertijd gezamenlijke acties houden”, laat Hommel verheugd weten. De openingstijden van Anita Schoonheidssalon zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur en op dinsdag en donderdagavond. Behandeling op afspraak.

Anita Schoonheidssalon - Molenstraat 26 - 4698 BC Oud-Vossemeer - tel. 0166 672174. e-mail. info@anitaschoonheidssalon.nl - www.anitaschoonheidssalon.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief