Afbeelding

SP vraagt: 'Doet de Gemeente Tholen genoeg?'

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Dat is de vraag die Krista 't Hart (SP) heeft gesteld aan de gemeente Tholen omtrent het aantal beschutte werkplekken in de gemeente.

Nederlandse gemeenten zijn per 2017 verplicht om beschut werk te creëren voor mensen met een handicap of mensen die alleen onder intensieve begeleiding kunnen werken. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vastgesteld welke gemeenten hoeveel beschutte werkplekken moeten realiseren, in de eigen organisatie of bijvoorbeeld bij een bedrijf.

Volgens het Werkgeversservicepunt Zeeland moest de gemeente Tholen het afgelopen jaar drie van dit soort werkplekken realiseren, maar het is onbekend of de gemeente hieraan heeft voldaan. Voor het komende jaar staat de doelstelling op vijf nieuwe werkplekken. Krista 't Hart (SP) wil nu weten of dit wel voldoende is en of de gemeente Tholen dus wel genoeg doet. Gemeenten zijn immers verplicht om mensen met een beperking aan werk te helpen. Uit eerder onderzoek bleek namelijk dat het aantal beschutte werkplekken dat de gemeenten moesten creëren ver achterbleef bij de verwachtingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief