De streekproductenveiling trekt jaarlijks enorm veel toeristen naar het eiland
De streekproductenveiling trekt jaarlijks enorm veel toeristen naar het eiland Foto: Internetbode

Recreatie in gemeente Tholen zit in de lift

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De streekproductenveiling in Sint-Annaland, het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer of de zeehondensafari van Frisia Rondvaarten. De gemeente Tholen kent verschillende toeristische trekpleisters die zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen bekend zijn. Om die lokale hotspots nog beter op de kaart te zetten wordt actief ingezet op het investeren in de aantrekkelijkheid van Eiland Tholen en ook het komende jaar staat er weer voldoende op de planning.

De Stichting Tholen Beter Bekend is in februari 2016 opgericht om de gehele gemeente Tholen beter op de kaart te zetten. En met succes, want het afgelopen jaar kwam de gemeente Tholen bijvoorbeeld al landelijk 'in the picture' tijdens de opening van het kreeftenseizoen. Voor dit heuglijke moment werd een speciale persreis georganiseerd, waarbij de landelijke pers ook een bezoek bracht aan de gemeente Tholen. Ondertussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan het samenstellen van speciale arrangementen waarbij riviercruises ook aan gaan meren in de Thoolse haven en tijdens de Thoolse havendagen verwacht men eveneens toeristen van buiten de gemeentegrenzen.

Uitbreiding
Sinds september 2017 is de Stichting Tholen Beter Bekend uitgebreid met een speciaal marketingteam, waardoor de stichting nog meer stappen kan zetten. Dit team gaat zich bijvoorbeeld inzetten om Tholen digitaal beter vindbaar te maken. "Mensen weten Tholen nu niet gemakkelijk te vinden. Er zijn ook weinig mensen die online op Tholen zoeken. Op de naam Zeeland wordt veel meer gezocht. Daar willen we gebruik van maken. Zo zorgen we dat als er straks gezocht wordt op 'wandelen of fietsen in Zeeland' dat Tholen dan bovenaan het lijstje komt te staan", aldus de stichting.

Recreatie, wonen en ondernemen
Stichting Tholen Beter Bekend gaat zich sinds kort niet alleen meer inzetten op recreëren, maar ook op de sectoren 'wonen' en 'ondernemen'. "De website wordt volledig op de schop genomen zodat er binnenkort één helder, duidelijk en aantrekkelijk digitaal platform staat voor alle sectoren. Voor de fotografie zetten we in op meer beleving en werken we aan het samenstellen van een beeldbank waar meerdere partijen gebruik van mogen gaan maken."

Aanpakken
Met de komst van het marketingteam en met een vernieuwde website heeft de stichting alle tools in handen om de gemeente Tholen op de juiste manier te promoten. Daarom wordt hard gewerkt aan het aantrekkelijker maken van de gemeente. Zo is men bezig met nieuwe bebording voor het wandelnetwerk. Ook worden er per kern de wetenswaardigheden in kaart gebracht en er worden nieuwe bordjes gemaakt voor bij de molens. Bij alle informatieborden komt onderaan een QR code die gelinkt is aan de website.

Parelroute Sint Philipsland
Een concreet voorbeeld is de Parelroute die in het voorjaar van 2018 in Sint Philipsland wordt geopend. De Parelroute is een wandelroute langs de mooiste plekjes van het dorp. Via filmpjes op de app wordt het verhaal van Sint Philipsland verteld. Deze route wordt gecombineerd met een 'beweegroute', wat betekent dat kinderen en ouderen gestimuleerd worden om te bewegen. De parelroute heet dan ook "Flipland in beweging".

Op 25 januari vanaf 19.00 uur vindt bij 't Raedthuys in Sint Maartensdijk een speciale recreatiebijeenkomst plaats. De stichting vertelt op deze avond meer over hun plannen voor 2018.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief