Afbeelding

Verkeersveiligheid rondom scholen levensgevaarlijk

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Een ouder van twee schoolgaande kinderen heeft de gemeente Tholen om hulp gevraagd bij het realiseren van een veilige oversteekplaats voor de scholen aan de Zoekweg.

"Bijna dagelijks gebeurt het dat kinderen op de zebrapaden bijna aangereden worden, automobilisten gewoon niet stoppen en zelfs extra gas geven terwijl kinderen staan te wachten om over te steken of dat de auto's al rijden terwijl de kinderen nog op de zebrapaden lopen", stelt de ouder van een zoon van vier en een dochter van twee.

De persoon in kwestie heeft al met de school gesproken over bijvoorbeeld het realiseren van een klaar-oversysteem in samenwerking met de andere scholen om een zebrapad aan de voorkant van de scholen en een zebrapad aan de zijkant naar de grote parkeerplaats veilig te krijgen. "Helaas kreeg ik het antwoord van de ouderraad dat het vroeger bestond, maar dat mensen er gewoon simpelweg geen tijd meer voor hebben in verband met werk, etc."

Daarom wordt de gemeenten nu gevraagd om hulp te bieden. "Zou de gemeente Tholen ons kunnen helpen door misschien BOA's of iets dergelijks in te zetten om de verkeersveiligheid te handhaven. Al zou het maar 20 minuten in de ochtend en 20 minuten in de middag zijn."

De brief wordt op 22 januari besproken in de commissie Ruimte.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief