Foto: frits Simons

Nieuwjaarstoernooi groot succes met 60 deelnemers in acht teams

  algemeen

THOLEN – De in april vorig jaar opgerichte werkgroep vrouwenvoetbal Tholen heeft met succes haar eerste Nieuwjaarstoernooi georganiseerd. Er hadden zich 60 deelnemers opgegeven die verdeeld werden in 8 teams van 7 voetbalsters: 5 voor meisjes onder de 15 en 3 voor meisjes vanaf 15.


Het was een vrolijke boel op sportpark 'De Bent" in Tholen op zaterdag 13 januari 2018. Muziek op de achtergrond en overal enthousiaste meisjes die voor het eerst hun eigen toernooi hadden. Er werd op het kunstgrasveld gespeeld met teams van 7 tegen 7 op kleine veldjes. De dappere meiden waren al vroeg uit de veren want de eerste wedstrijden stonden al om 10.30 uur gepland en de temperatuur was maar 4 graden boven nul. Uit alle kernen van de gemeente Tholen waren voetbalsterren naar De Bent gekomen maar er werd niet gestreden om de eer van dorp of stad want de organisatie had alle teams door elkaar geklust en daarbij gekozen voor echte voetballanden als Argentinië, Frankrijk en Spanje voor de 15 plussers en de 5 groepen daaronder streden voor de eer van Holland, België, Engeland, Brazilië en Duitsland.

Wedstrijden

Onder leiding van de scheidsrechters Frans, Marc, Rik-Jan en Arthur werd er heerlijk gevoetbald en volop gescoord. Door de geweldige inspanningen had niemand last van de kou. Bij de 15+ trok Spanje 's morgens aan het langst eind met 1 doelpunt meer dan Frankrijk terwijl 's middags Argentinië won met een doelpunt verschil. Bij de jeugd onder 14 waren de verschillen groter. Engeland was de hele dag de beste ploeg met een doelgemiddelde van 11 voor en 3 tegen waarbij ze al hun wedstrijden wonnen. Het ging echter vooral om het vriendschappelijk en lekker voetballen. Tussendoor kon iedereen genieten van een geweldige lunch, die de dameskantineploeg van Tholense Boys klaarmaakte.

Niet alleen voor jongens

De tijd dat voetbal alleen voor jongens was, is helemaal voorbij. Karlijn Muller uit Tholen weet het zeker en ze krijgt voortdurend bijval van haar team ( Duitsland): "Het is heel leuk om mee te doen. En de meisjes worden steeds beter. Kijk maar naar het Nederlands elftal. We gaan zeker ook bij onze clubs kijken en we zien ook de wedstrijden op de televisie. Daar kun je van leren, vooral als het om trucjes gaat." Karlijn is eigenlijk voor Ajax maar omdat Tholenaar Bart Nieuwkoop in Feijenoord 1 voetbalt, is ze ook voor die ploeg.

Werkgroep

Agnes van den Berge is de motor van de werkgroep vrouwenvoetbal Tholen: "De werkgroep bestaat uit 4 actieve leden en 1 lid op de achtergrond. In april vorig jaar zijn we gestart en weldra werkten alle voetbalclubs van de gemeente Tholen mee. Ons doel is om het vrouwenvoetbal te promoten en dan moet je zeker met de jeugd beginnen. Eigenlijk wilden we al in september een toernooi opzetten maar toen was het veel te nat. Er zijn overal Nieuwjaarstoernooien en het leek ons leuk om dit zo op te zetten. 60 deelnemers is best veel en op 31 maart volgt het eerste Eendrachtcuptoernooi voor vrouwen. Toernooien voor meisjes en vrouwen zijn er nauwelijks en op deze manier willen we het voetballen voor vrouwen steeds meer op de kaart gaan zetten. Voorlopig blijven we nog een werkgroep." DOOR FRITS SIMONS

reageer als eerste


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief