Afbeelding
Foto: Ginopress

Lion Foods gaat Sint-Maartensdijk verlaten

Door: Remko Vermunt Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Welke inspanningen heeft het college van burgemeester en wethouders verricht om Lion Foods uit Sint-Maartensdijk op Tholen te behouden? Dat wil Corniel van Leeuwen (ChristenUnie) weten.

Het bedrijf dat in november vorig jaar volledig afbrandde gaat verhuizen naar Kapelle. De ChristenUnie betreurt dit ten zeerste omdat de fabriek voor de nodige werkgelegenheid zorgt. "Is er overwogen een versnelde procedure te voeren om dit bedrijf te faciliteren en het zo voor Tholen te behouden?"

Peter Kamstra, directeur van Murre Investments van Top Onions in 's-Gravenpolder waaronder Lion Foods valt, stelde in november al dat de brand ingrijpend was en een grote impact had. "Binnen 24 uur is een goedlopend bedrijf niet meer wat het was. De toekomst is nog onduidelijk, maar er is gesproken met de gemeente Tholen over herbouw op locatie. We gaan kijken wat er in Sint-Maartensdijk mogelijk is. Verder zal een onderzoeksteam van de verzekering uitzoeken wat er precies is gebeurd. Dat willen we zelf ook graag weten, liefst vandaag nog", vertelde Kamstra destijds. 

Het personeel van Lion Foods is sindsdien ondergebracht bij vestigingen van Top Onions in Kruiningen en Kapelle.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief