Afbeelding

Wijkagent en hekjes bij oversteekplaats Thoolse scholen

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

THOLEN - De gemeente heeft besloten de verkeerssituatie bij de scholen aan de Molenvlietsedijk in Tholen veiliger te maken. Er wordt een wijkagent ingezet om de verkeersveiligheid op de haal- en/of brengtijden te handhaven. Op de oversteekplaats worden hekjes geplaatst.

Daan Frantzen, woordvoerder gemeente Tholen, meldt dat nog niet bekend is of de wijkagenten dit daadwerkelijk gaan doen. Daarnaast is het nog niet duidelijk wanneer de hekjes geplaatst gaan worden. Deze hekjes worden geplaatst bij de oversteekplaats om te voorkomen dat kinderen snel het zebrapad op rennen of fietsen.

Deze maatregelen zijn het gevolg van een brief die een bezorgde ouder in december aan de gemeente heeft geschreven. In die brief werd er aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie op de Molenvlietsedijk. Hierin had de ouder het ook over de terugkeer van klaar-overs. Door gebrek aan vrijwilligers is die brigade voorheen opgeheven. De gemeente geeft aan de scholen te gaan vragen om een nieuwsbrief hierover te verspreiden onder de ouders.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief