Afbeelding

Geen instortingsgevaar bij bestaande bouw in Tholen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Er zijn in de gemeente Tholen gaan gebouwen aanwezig die dezelfde constructie hebben als de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders deze week weten. In mei 2017 stortte de in aanbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport in, als gevolg van het gebruik van zogenaamde breedplaatvloeren. De minister riep meteen alle gemeenten op om onderzoek te laten doen naar soortgelijke constructies. De gemeente Tholen gaf gehoor aan deze oproep en liet onderzoek uitvoeren naar het gebruik van breedplaatvloeren binnen de bestaande bouw op de gemeente Tholen en of dat allemaal wel veilig is.

Breedplaatvloer

"Het gaat om gebouwen die na 1999 zijn opgeleverd en een vloerconstructie hebben van geprefabriceerde breedplaten", laat de gemeente weten. De breedplaatvloer bleek glad te zijn afgewerkt in plaats van ruw, waardoor er onvoldoende aanhechting was ontstaan met de daarboven gelegen opstortlaag. Binnen de gemeente Tholen zijn in deze periode zo'n 4.700 vergunningen verleend. Al die vergunningen zijn onderzocht en daaruit blijkt dat er geen gebouwen aanwezig zijn in de gemeente Tholen, waarbij de vloeren op dezelfde wijze zijn uitgevoerd als bij de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. Aanvullend onderzoek is dan ook niet nodig.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief