Afbeelding

Rock- en popmuziek bij eerste editie Eilandpop

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Liefhebbers van pop- en rockmuziek kunnen zich opmaken voor de eerste editie van Eilandpop. Op 7 april 2018 wordt de eerste editie gehouden van dit Thoolse festival. Organisatoren Charel Wolvekamp en Linda Lindhout zijn al sinds de zomer van 2017 bezig met het idee, maar nu kunnen ze 'eindelijk' naar buiten komen met hun plannen.

"Eigenlijk wilden we dit festival al in november organiseren", vertelt Wolvekamp. De organisatoren hebben subsidie aangevraagd bij het Cultuurplein Tholen, maar dat liet langer op zich wachten dan gedacht. "Het geduld van de bands werd behoorlijk op de proef gesteld, maar inmiddels hebben we een datum." Het festival werd uitgesteld naar 7 april 2018. De Meulvliet vormt deze dag het decor van het eendaagse festival. "De deuren gaan om 19.30 uur open en het festival duurt tot ongeveer 01.00 uur", aldus Wolvekamp. Welke bands er op gaan treden blijft nog even geheim. "Maar", vertelt Wolvekamp. "Ik kan wel vertellen dat er drie bands op gaan treden en twee daarvan hebben een link met Tholen." De avond wordt afgesloten door een dj, maar ook zijn naam blijft nog even geheim. "Dat maken we binnenkort bekend."

Pop- en rockfans
Samen met Linda Lindhout uit Middelburg kwam Charel Wolvekamp op het idee voor Eilandpop. "Linda komt oorspronkelijk van Oud-Vossemeer en zij zit in die wereld van bandjes." Volgens de eigenaar van de Meulvliet wordt er bijna nooit meer pop/rockmuziek gespeeld op het eiland. "Vroeger had je vaker van dit soort avonden en toen waren er nog wel eens jamsessies, maar dat is allemaal verloren gegaan." Tegenwoordig zijn er steeds meer dance-achtige acts te vinden op het eiland. "Ik ben ook betrokken bij de Vrijdagmiddagborrel Tholen (VrijMiBoTho) en we hebben bewust gekozen voor dance acts, omdat het populair is. Maar, ik denk dat er ook nog een grote schare met pop- en rockfans te vinden is op Tholen."

Drempel
Om de drempel zo laag mogelijk te houden, gaan de organisatoren geen forse bedragen vragen. "De entree is 7,50 euro", vertelt Wolvekamp. "We concentreren ons bewust op de avond. Als je de middag erbij gaat betrekken, wordt het vaak te lang en dan krijg je te maken met concurrentie van andere evenementen." De organisatoren hopen de eerste editie tussen de tweehonderd en 250 bezoekers te trekken. "Maar dat is natuurlijk koffiedik kijken. We hebben in ieder geval de intentie om dit festival op jaarlijkse basis terug te laten keren", besluit Wolvekamp.

Kaarten
De kaarten gaan binnenkort in voorverkoop. "Er komen twee voorverkoopadressen in Tholen en één in Sint-Maartensdijk." Welke voorverkoopadressen dit zijn en meer informatie omtrent de bands, wordt later bekend gemaakt op de facebookpagina: facebook.com/Eilandpop/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief