Afbeelding

Brede school opent ná zomervakantie 2020

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Wethouder Peter Hoek heeft de gemeenteraad afgelopen week bijgepraat over de stand van zaken rondom de brede school Westerpoort, na een overleg met de stuurgroep van de nieuwe school.

Volgens de wethouder is de stuurgroep van de brede school akkoord met het plan, zoals het op dit moment voorligt. Daarin staat in principe ingetekend welke school waar komt te zitten en hoeveel vierkante meters zij tot hun beschikking hebben. "Het ontwerp is op een oor na gevild", stelt de wethouder. Er zijn nog drie punten die aangepakt moeten worden, maar dat duurt nog maximaal een paar weken. "Het zijn allemaal zaken die oplosbaar zijn."

Het definitieve ontwerp en de doorrekening van alle kosten moet in mei gereed zijn. Daarna moet het plan nog door de gemeenteraad, er moeten vergunningen worden aangevraagd, etc. "De planning is dat er gebouwd gaat worden van maart 2019 tot maart 2020", vertelt wethouder Hoek. Net voor de zomervakantie moet dan alles ingericht worden, zodat men na de zomervakantie van 2020 les kan krijgen in de nieuwe brede school.

Door de vertraging moet er volgens de wethouder waarschijnlijk wel wat geld bij tot spijt van verschillende politieke partijen. Op voorhand was voor het plan 13,07 miljoen euro nodig en de raad heeft 12,87 miljoen euro beschikbaar gesteld. "Dat was al minder dan nodig was en met de vertraging is het realistisch om er vanuit te gaan dat er nog iets bijkomt."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief