Afbeelding

Tweede editie van het MontMartje in Vosmeer

Door: Remko Vermunt Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Het Huys van Roosevelt organiseert dit jaar voor de tweede keer een editie van het MontMartje. Vorig jaar werd het dorpsplein in Oud-Vossemeer voor de eerste keer omgetoverd tot een bruisende markt en dat werd een groot succes. Daarom is besloten het MontMartje terug te laten keren en wel op 7 juli.

't Zééuws MontMartje diende vorig jaar als alternatief voor de braderie in Oud-Vossemeer. De organisatie van de braderie was voorheen in handen van De Markten-Wouw, maar vanwege een gebrek aan aanmeldingen ging de braderie in 2017 niet door. De lokale gemeenschap besloot daarom zelf iets op poten te zetten. Een markt met lokale kunst, curiosa, eigengemaakte spullen en typische streekproducten. Dit alles gebeurt in de sfeer van de Parijse wijk Montmartre, waar kunstenaars eveneens hun spullen verkopen.

Optredens

"In de kerktuin kunnen de kinderen uit het dorp op een kleedje de spulletjes verkopen die ze zelf niet meer gebruiken. Deze dag zullen ook het Roosevelt Informatiecentrum en de NH kerk weer voor het publiek geopend zijn", aldus de organisatie. Daarnaast komt er ook een groot podium op het plein te staan waar verschillende bandjes en muziekgezelschappen gaan optreden. "Op het plein is een groot terras en horecapaviljoen ingericht waar u de hele dag terecht kunt om te eten, drinken en genieten."

Via Rosa

Nieuw dit jaar is de 'Via Rosa'. "Met een knipoog naar de feestelijke intocht bij de vierdaagse van Nijmegen, halen wij de lopers van alle afstanden van de 30e Zevendorpentocht op het plein in met de feestelijke sfeer van onze Via Rosa. Het is leuk dat alle wandelaars voor het eerst sinds vele jaren weer echt feestelijk en met een bloemenhulde in het centrum van ons mooie dorp worden ingehaald."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief