Afbeelding

Andere beveiligingsdienst bij gemeente Tholen

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

THOLEN - Een andere beveiligingsdienst gaat vanaf woensdag 14 maart de werkzaamheden voor de gemeente Tholen op zich nemen, omdat de huidige beveiligingsdienst mogelijk verweven is bij een hennepkwekerij. Dat laat de gemeente Tholen weten.

Het hennepteam van district Markiezaten heeft woensdag 7 maart drie hennepkwekerijen aangetroffen, waaronder één in Tholen. "De gemeente is hiervan op de hoogte gesteld, zoals gebruikelijk is bij dergelijke acties. In de media zijn vervolgens diverse berichten verschenen over de Thoolse hennepkwekerij en mogelijke verwevenheid met het beveiligingsbedrijf dat diensten verricht voor de gemeente Tholen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om, zonder verder een waardeoordeel te vellen, de receptie- en beveiligingswerkzaamheden van B&B Beveiliging voorlopig op te schorten en af te wachten wat de politie kan mededelen over de verwevenheid", aldus de gemeente Tholen.

Kevin van den Berge, algemeen directeur bij B & B Beveiliging, liet onlangs op Facebook al weten dat het een erg 'onstuimige' week voor hen was geweest. "Door onterechte beeldvorming in de media en ongefundeerde evenwel belastende uitlatingen door veelal anonieme personen op social media zijn wij als beveiligingsorganisatie op een negatieve wijze geassocieerd met zaken waar wij geen enkel verband mee hebben. Nogmaals wil ik benadrukken dat de organisatie B&B Beveiliging B.V. géén verdachte is in het onderzoek en op géén enkele wijze betrokken is gebleken bij criminele activiteiten in welke vorm dan ook. Integriteit staat bij ons op nummer één, ons blazoen is en blijft dan ook smetteloos. Daar kunt u op vertrouwen."

De gemeente laat verder in het persbericht weten dat de overeenkomsten met het bedrijf, dat ook een ruimte huurt in het gemeentehuis, worden bekeken. "Vanaf 14 maart zal een andere beveiligingsdienst ingezet worden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief