Burgemeester Ger van de Velde heeft haar stem al uitgebracht bij stembureau Dalemhof.
Burgemeester Ger van de Velde heeft haar stem al uitgebracht bij stembureau Dalemhof. Foto: Gemeente Tholen

Wie krijgt jouw stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen?

Door: Remko Vermunt Actueel

THOLEN - Alle stemgerechtigde inwoners van de gemeente Tholen mogen op woensdag 21 maart hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Na een raadsperiode van vier jaar is het tijd om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Al weken zijn de diverse politieke partijen bezig met campagne voeren om op die manier zoveel mogelijk stemmen te verwerven. De een doet dat met een ludieke praatpaal, de ander gaat langs de deuren en weer een ander kiest ervoor om niets anders te doen dan normaal door gewoon de handen uit de mouwen te steken.

Op woensdag 21 maart kunnen de inwoners kiezen uit acht partijen. GroenLinks en de PvdA doen dit jaar mee als een gezamenlijke partij en nieuw dit jaar is ook de PVV onder leiding van Vincent Bosch. In totaal kan er op 147 kandidaten gestemd worden. De ChristenUnie heeft de meeste kandidaten op de lijst staan, namelijk 28. De PVV heeft de minste toekomstige raadsleden op de lijst staan: zes.

Stemmen kan bij veertien verschillende stembureaus verspreid over het eiland. Om 07.30 uur gaan de stembureaus al open en om 21.00 uur gaan de deuren dicht. Daarna begint het tellen van de stemmen en waarschijnlijk is de voorlopige uitslag rond 00.00 uur bekend.

Wie wordt straks de grootste en wie gaat er teleurgesteld naar huis? Dat heeft u zelf in de hand.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief