Afbeelding

Vijf dagen plaatjes draaien voor het goede doel

Door: Remko Vermunt Actueel

SINT-ANNALAND - Anita Goedegebuure, Jan Koning, Johan de Jager en Anco Fase laten zich op donderdag 29 maart opsluiten in het Glazen Ei in Sint-Annaland. De vier leden van StaVoord6 gaan honderd uur radio maken en hopen daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: het StaVoord6-huis. Een vakantiehuis voor ernstig zieke mensen en hun naasten. Gedurende vijf dagen staat er een zeer gevarieerd programma op de planning, van een darttoernooi tot een escape room en van een Hollandse middag tot gast-deejays.

Het Glazen Ei wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. In 2014 werd het Glazen Ei voor het eerst op poten gezet in Oud-Vossemeer. En met succes, want er werd bijna 24.000 euro opgehaald. Twee jaar later streek het Glazen Ei neer in Tholen, waar ruim 15.000 euro werd ingezameld voor het goede doel. De stichting StaVoord6 hield daarnaast nog tal van andere evenementen waardoor de teller op dit moment op 135.000 euro staat. "We hebben begroot dat we voor het StaVoord6-huis zo'n 200.000 euro nodig hebben", vertelt Ivo Slokkers. Met de derde editie hoopt de stichting een deel van het gat te kunnen dichten. "We hebben in ieder geval besloten om na afloop van deze editie bekend te maken waar het huis gaat komen."

Vrijwilligers

Zo'n twintig vrijwilligers zijn hard aan het werk om deze editie succesvol in de steigers te zetten, zodat er straks zoveel mogelijk geld ingezameld kan worden met het aanvragen van platen. Deze derde editie gaat plaatsvinden in het voormalige restaurant Havenzicht in Sint-Annaland. "Het eerste idee was een tent op het Havenplein, maar dit bespaart ons enorm veel kosten zoals de huur van een tent en alle faciliteiten die daarbij komen kijken", vertelt Slokkers. Omdat het voormalige restaurant nu leeg staat, kan al een week van tevoren begonnen worden met het opzetten van het Glazen Ei van waaruit de deejays hun platen gaan draaien. "Dat zorgt voor de nodige rust."

Programmering

Toch is er de komende dagen nog genoeg te doen. "Er zijn speciale werkgroepjes opgericht, waaronder een werkgroep die zich bezig houdt met alle artiesten en evenementen." En dat zijn er nogal wat. Zo komt op donderdagmiddag meteen de Casembrootschool een bezoekje brengen aan de dj's. Net als het Casembrootkoor, de dansgroep van Volkan Tasdan en er wordt een speciale nachtloop gehouden 'Walk in the Night'. De avond wordt afgesloten door de band Toeval. De overige vier dagen staat ook genoeg op de planning. Zo zijn er op vrijdag 30 maart verschillende workshops te volgen, waaronder een cursus handlettering van Martine van de Velde. De Thoolse Lisa van Tiggele komt een paar nummers zingen en nog veel meer.

Voor ieder wat wils

"De zaterdag kenmerkt zich vooral door de Hollandse middag met onder andere Anita & Ed, maar de zaterdagavond komen er bijvoorbeeld weer een bluesband en een coverband spelen. Zo is er voor iedereen wel iets te doen", vertelt Slokkers. Hij hoopt dan ook dat genoeg mensen tijdens het paasweekend hun weg weten te vinden naar het Glazen Ei. "Er zit echt voor iedereen iets tussen. Zo is er ook een speciale escape room voor ons ingericht en er staat een hometrainer waarop je zelf kan proberen de Alpe d'Huez te beklimmen. Voor het volledige programma kan iedereen terecht op onze website: www.stavoord6.nl"

Nu ik nog leef

In aanloop naar het Glazen Ei wordt op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart het toneelstuk 'Nu ik nog Leef' ter tonele gebracht. De Thoolse Bode mag twee vrijkaarten weggeven, het enige wat jij moet doen is ons laten weten wie je gelukkig wil maken met deze kaarten én waarom. Mail het ons via redactie@internetbode.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief