Afbeelding
Foto: Marijn Riemens

Tholen spaart voor De Vlinderbloem

Door: Marijn Riemens Actueel

THOLEN - Zorgonderneming De Vlinderbloem uit Tholen heeft afgelopen woensdag een cheque van 845 euro in ontvangst mogen nemen. Het bedrag is bij elkaar verzameld door inwoners van de gemeente Tholen die deelnemen aan het spaarpuntenprogramma Samen Doen.

Niek Jansen (75), vertegenwoordiger van Samen Doen voor de gemeente Tholen, overhandigde de cheque aan Jacoline Deurloo. De eigenares en de medewerkers van De Vlinderbloem zijn erg blij met het geschonken geld. ''Het is hartstikke leuk om dit bedrag te mogen ontvangen'', zegt Jacoline. ''We gaan het geld gebruiken om met z'n allen te eten bij Brasserie De Deu-Braek in Sint-Annaland.''

Spaarpuntensyteem

Samen Doen is een spaarpuntensysteem dat in de gemeenten Tholen en Bergen op Zoom wordt gehanteerd. Met deze methode worden maatschappelijke organisaties financieel ondersteund.

''Iedere twee maanden sparen de bewoners van de gemeente voor een door ons gekozen doel'', vertelt Jansen. De afgelopen tijd was dat De Vlinderbloem. ''Iedereen die bij één van de deelnemende winkels of organisaties voor een bepaald bedrag aan producten aanschaft, ontvangt punten op zijn SamenDoen-spaarpas. Eén spaarpunt is een eurocent waard.'' Mensen kunnen voor zichzelf sparen, maar ook voor een zelfgekozen goed doel. Een deel van de punten gaat dan naar dit initiatief. Op de website van Samen Doen kunnen leden aangeven voor welk doel zij willen sparen. Wordt dit niet gedaan, dan worden de punten toegekend aan het algemene spaardoel wat door de organisatie zelf wordt vastgesteld. Punten op de eigen spaarpas mogen bij alle deelnemende winkels worden uitgegeven. Zo kun je bijvoorbeeld met de punten die je bij de bakker hebt gespaard korting krijgen bij de slager.

De komende twee maanden sparen inwoners van de gemeente Tholen punten voor Stichting Schutse Zorg uit Sint-Annaland.

Vakantie

Ieder jaar gaan de bewoners en medewerkers van De Schutse gezamenlijk op vakantie. De cliënten hebben vaak extra zorg nodig en dit kost dus meer geld. Met het bedrag dat de zorginstelling van Samen Doen ontvangt, hoopt het de extra vakantiekosten te dekken. Voor meer informatie over het spaarpuntensysteem van Samen Doen kunnen mensen terecht op de website www.samen-doen.nl.

Samen Doen

Bent u woonachtig in de gemeente Tholen of Bergen op Zoom en wilt u ook meedoen met het spaarsysteem? Dat kan! Op de website van Samen Doen kunt u zich kosteloos registreren. U ontvangt vervolgens uw spaarpas keurig op de mat. Zo profiteert u van kortingen en draagt u bij aan een goed doel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief