Samen met André Riethoff stampt Jan Harmsen de palen de grond in FOTO REMKO VERMUNT
Samen met André Riethoff stampt Jan Harmsen de palen de grond in FOTO REMKO VERMUNT

Wethouder plant laatste boom terug bij De Spetter

Door: Remko Vermunt Actueel

THOLEN - Zwembadcomité BlijvenSpetteren werd volledig overrompeld door de 'illegale kaalslag' op het zwembadterrein bij De Spetter in Tholen, maar inmiddels zijn er op het terrein weer 73 nieuwe bomen geplaatst. Wethouder Jan Harmsen werd uitgenodigd om te helpen bij de plaatsing van de laatste boom.

Het weghalen van de bomen had volgens het comité de nodige gevolgen. "Doordat de westelijke groene struikenwand bijna met de grond gelijk is gemaakt, zal het nieuwe zwembad er bij de opening zeer kaal bij liggen." Daarnaast vreesden zij dat weinig bezoekers zouden gaan zonnen, omdat er bijna geen mogelijkheden meer waren om in de schaduw te liggen. De groene beschutting hield tevens de wind tegen, maar dat is nu dus ook niet meer het geval.

Om er toch voor te zorgen dat bezoekers uit de wind en met privacy kunnen zonnen, worden er bamboematten bevestigd aan de hekken rondom het zwembad. "Dat is een tijdelijke oplossing, want tegen de zomer verwachten we dat er weer struiken staan van zo'n twee meter hoog." De komende weken moet er nog veel gebeuren en het is nog maar de vraag of het zwembad op 27 april klaar is voor de officiële opening. "Maar daar gaan we wel vanuit." Er moeten onder andere nog graszoden worden gelegd en het gras wordt nog ingezaaid. "Het gras heeft wel een paar maanden nodig, maar de graszoden zijn meteen toegankelijk voor publiek."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief