Gydo van de Velde, de nieuwe eigenaar van Gydo's Van de Velde Vis. FOTO JOSIEN MATHLENER
Gydo van de Velde, de nieuwe eigenaar van Gydo's Van de Velde Vis. FOTO JOSIEN MATHLENER Foto: Josien Mathlener

Visidee Tholen verandert in Gydo's Van de Velde Vis

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

THOLEN – Sinds begin deze maand heeft Visidee Tholen een nieuwe eigenaar en een nieuwe naam: Gydo's Van de Velde Vis. De 21-jarige Gydo van de Velde, van Van de Velde Vis aan de Stevinweg op het bedrijventerrein van Tholen, is met de overname van Visidee Tholen het zelfstandig ondernemerschap aangegaan.

DOOR JOSIEN MATHLENER


Versterken

De twee visondernemingen hebben de intentie waar mogelijk elkaar te versterken. In de komende periode zal Gydo zowel het assortiment als de winkeluitstraling naar zijn eigen hand gaan zetten.


Geschikte opvolger

Gezien de voorgaande eigenaar van Visidee Tholen zich geheel is gaan focussen op de uitbreiding van groothandelsactiviteiten, is in de afgelopen periode gezocht naar een geschikte opvolger. In Van de Velde Vis in Tholen werd een geschikte kandidaat gezien. Via de viswinkel kwam Visidee Tholen uit bij Gydo van de Velde.

Overname

De tussen de vis opgegroeide Gydo werkte al vijf jaar in de ouderlijke viswinkel toen de overnamemogelijkheid op zijn pad kwam. "Ik wilde graag voor mezelf beginnen. Dat de mogelijkheid zich nu al aandient had ik niet verwacht. Het is een kans die ik met beide handen aanpak. Aan ervaring met vis heb ik geen gebrek. Ik weet niet beter dan alles is vis, dus die kennis neem ik zeker met me mee."

Eenmansonderneming

In de opstartperiode wordt Gydo bijgestaan door zijn familie. Daarna zal Gydo's Van de Velde Vis grotendeels als eenmansonderneming worden voortgezet. "Van maandag tot en met donderdag ben ik persoonlijk het gezicht van Gydo's Van de Velde Vis. Op vrijdag en zaterdag heb ik ondersteuning om de klanten goed van dienst te kunnen zijn. Klantvriendelijkheid is voor mij een vanzelfsprekendheid. Een goede band met de klant maakt het voor mezelf ook leuker."

Hygiëne

Gydo weet uit ervaring dat het runnen van een viswinkel veelomvattend is, waar onder meer ook het persoonlijk bereiden van verse vis-, schaal- en schelpdiergerechten bij komt kijken. Een belangrijk aspect daarbij is hygiëne, dat Gydo hoog in het vaandel heeft staan.

Kwaliteitsassortiment

Bij Gydo's Van de Velde Vis kunt u terecht voor verse en gerookte vis, vismaaltijden, viswraps, wokgerechten, salades, kibbeling en nog veel meer. "Luxe visschotels kunnen bij Visidee worden besteld, maar worden bereid door Van de Velde Vis, dat is een van hun specialiteiten. We willen elkaar niet beconcurreren, maar juist versterken."

Nieuwe uitstraling

Goedlopende producten wil Gydo combineren met nieuwe producten zodat klanten die kunnen uitproberen. "Ik wil een eigen, betaalbare kwaliteitsassortiment samenstellen die de klanten aanspreekt." De huidige praktische opstelling blijft wel behouden, maar krijgt een nieuw uitstraling die past bij de nieuwe eigenaar. Gydo's Van de Velde Vis viert de overname met uiteenlopende aanbiedingen. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 8.30-18.00 uur en zaterdag van 8.30-16.30 uur. Telefoon: 0166 763836.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief