Afbeelding

Kunst kijken bij de kunstenaar zelf

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Op zaterdag 5 mei organiseert Cultuurplein Tholen voor de tweede keer dit jaar de OPEN Atelierroute op Tholen en Sint Philipsland. Kunstenaars uit de regio stellen hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. Negentien in totaal, onder wie twee nieuwe exposanten in Poortvliet. Ook monumenten zijn opgenomen in de open atelierroute die inmiddels alweer voor het derde jaar gehouden wordt.

Geen individu is gelijk, geen gezicht is gelijk. De eigenheid van ieder gezicht geeft Jacqueline van Os weer in bijzonder expressieve portretten. Die staan nooit helemaal op zichzelf: ook de achtergrond bepaalt hoe het werk bij de beschouwer overkomt. Van Os werkt met acrylverf, sjablonen en vloeipapier. Jacqueline van Os exposeert dit jaar voor het eerst tijdens de OPEN Atelierroute. Haar schilderijen zijn te zien op Landschapscamping Kruytenburg.

Glaskunst
Glaskunstenares Mieke van Alphen opende onlangs haar nieuwe glasatelier aan de Tolweg 5 in Poortvliet. Deze plek dicht bij de Oosterschelde waar water, licht en lucht voortdurend in een spel met elkaar verweven zijn, geeft haar nieuwe ideeën voor haar werk. Het landschap, de natuur en dieren om haar heen zijn voor haar sowieso belangrijke inspiratiebronnen. Mieke werkt zowel vrij als in opdracht. Ze beoefent verschillende technieken: glas in lood, brandschilderen, glas versmelten (fusing), koperfolietechniek. 
Tijdens de OPEN atelierroute is Mieke in haar atelier aan het werk, staat de koffie klaar en kunt u er haar intens gekleurde glaskunstwerken bekijken. Zelf met glas aan de slag? Mieke organiseert ook glascursussen en workshops die na de zomervakantie van start gaan. In haar atelier kunt u zich inschrijven en meer informatie verkrijgen.

Monumenten
Tijdens de OPEN atelierdagen zijn niet alleen ateliers geopend maar ook diverse monumenten. Op de gratis routekaartjes vindt u de adressen. De kaartjes zijn verkrijgbaar bij de deelnemers, het gemeentehuis, campings en horecagelegenheden. 


Voor meer informatie kijk op cultuurpleintholen.nl en op de facebookpagina van Cultuurplein Tholen. De ateliers zijn te herkennen aan de grijs/gele 'OPEN atelierroute'-vlaggen. U bent welkom van 11.00 uur tot 16.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief