Afbeelding

Korenavond in de Anna-Jacobapolder

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

ANNA JACOBAPOLDER - Op 19 mei om 19.30 uur wordt er weer een korenavond gehouden in de Gereformeerde Kerk te Anna-Jacobapolder.

Hieraan wordt meegewerkt door: Het Gelegenheidskoor Gereformeerde kerk Anna-Jacobapolder, o.l.v. Annet de Ruijter, organist Arend Stander, en gitarist Rob Durand. Het Thools Mannen Ensemble o.l.v. Koos van der Slikke, en organist Kees van der Slikke. Het koor Praise Him o.l.v. Peter Biemont, organist Kees van der Slikke, en fluittiste Adriënne Klippel. Verder werken mee op de trompet Sylvia Reijngoudt en op de hoorn Natalie Nuyens.
Nu voor de derde achtereen volgende jaar wil het Gelegenheidskoor van de Kerk weer zo'n fijne zangavond orgeniseren. Het belooft weer een prachtige avond te worden, met alleen maar zang, waaronder ook heel veel samenzang van bekende liederen.

Meditatieve liederen
De koren hebben hun uiterste best gedaan om er een mooie afwisselende avond van te maken, waaronder psalmen, klassieke stukken, wat blije liederen, maar ook gedragen taizéliederen. Dit zijn meditatieve liederen die in Taizé als gebed worden gezongen, wat de belangrijkste uitdrukking is van het zoeken naar God, korte liederen, lange tijd herhaald, geven uitdrukking aan het geloof in God. Hiervan worden 2 liederen gezongen, in verschillende talen herhaald, en ook in het Zeeuws, als samenzang. Jaarlijks komen duizenden jongeren naar Taizé in Zuid-Frankrijk, waar een broederschap is, om een aantal dagen of weken door te brengen, om tot bezinning en gebed te komen. Of om gewoon rust in hun leven te krijgen, zodat ze weten wat de zin en doel van het leven is.

Kooravond
De drie koren, en hun leden komen uit verschillende dorpen van het eiland Tholen, daarom is het heel bijzonder dat ze nu een gezamelijke kooravond gaan houden.
Voor alle koorleden en gasten is er veel afwisseling. Alle liederen worden gezongen ter ere van God. Het laatste lied is; Godstad met Uw paarlen Poorten; en dat zal weer meerstemmig en uit volle borst worden gezongen.
U wordt van harte uitgenodigd om bij deze zangavond aanwezig te zijn, en uw stem te laten horen.
Zingen verbindt, en zo hoopt iedereen deze avond ook te beleven. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief