Afbeelding

Geen camera's in Thoolse 'probleemwijken'

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De veiligheid op Tholen is niet ondermaats. Dat stelt het gemeentebestuur op vragen van PVV Tholen over de situatie die zich op 8 april in de Kotterstraat heeft afgespeeld.

Een langslepend burenconflict liep toen enorm uit de hand en mensen hebben zichzelf met doodsangst opgesloten. Vincent Bosch (PVV) wilde van de gemeente weten of de situatie in de Kotterstraat bekend was. Daarnaast stelde de PVV dat de veiligheid op het eiland ondermaats is en de PVV-fractie wilde weten hoe het college dit in de toekomst op wil lossen.

Het gemeentebestuur laat nu weten dat er geen aanleiding is om het in te toekomst 'beter te gaan doen', omdat zij van mening is dat samen met instanties en betrokkenen de maatregelen zijn genomen die zij moet nemen. "Er waren zowel bij de politie, als gemeente, als woningbouwvereniging tot de bewuste dag nauwelijks tot geen meldingen binnengekomen, waaruit wij als gemeente zouden kunnen concluderen dat er zich een dusdanig ernstig voorval zou kunnen gaan plaatsvinden", aldus het college.

De PVV wilde daarnaast weten of het college bereid is om, desnoods tijdelijk, cameratoezicht in te stellen in probleemwijken om herhaling te voorkomen. Het gemeentebestuur is echter van mening dat er geen probleemwijken zijn op Tholen. Het college spreekt van incidenten en geen probleemwijken, er wordt dan ook geen cameratoezicht geplaatst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief