Emile Hirdes en wethouder Frank Hommel presenteerden de vernieuwde website FOTO REMKO VERMUNT
Emile Hirdes en wethouder Frank Hommel presenteerden de vernieuwde website FOTO REMKO VERMUNT

Nieuwe website online voor Eiland Tholen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Wethouder Frank Hommel en Emile Hirdes (Stichting Tholen Beter Bekend) hebben tijdens een speciale bijeenkomst in Brasserie de Zeester de vernieuwde website www.eilandtholen.nl gepresenteerd. De website moet de komende jaren uitgroeien tot hét platform voor wonen, recreëren en ondernemen in Tholen.

Met het onthullen van een grote banier hebben de wethouder en Emile Hirdes de website officieel gelanceerd. "Aan de grote van de banier kan je meteen zien dat we de Thoolse bescheidenheid achter ons gaan laten", lacht de wethouder. "Tholen is een recreatieve gemeente en dat zijn we altijd geweest. Er is bijvoorbeeld geen één gemeente die zo verbonden is met het Nationaal Park Oosterschelde als de gemeente Tholen."

Doelstelling

Toch werd een lange tijd niet optimaal gebruik gemaakt van de toeristische mogelijkheden op Tholen. Toen de economische crisis toesloeg, werd ook de gemeente Tholen geraakt. De gemeenteraad van Tholen besloot destijds om extra stappen te ondernemen. "In plaats van alleen maar bezuinigen, wilde de raad meer inkomsten genereren door de toeristische sector te promoten", vertelt Hommel. Er werd een specifieke bestuursopdracht neergelegd. "Binnen tien jaar moeten er vijf procent meer inwoners zijn in de gemeente Tholen, maar ook vijf procent meer toeristen en vijf procent meer bedrijven."

Drie pijlers

De nieuwe website moet bijdragen aan het bereiken van die drie doelen. Recreatieve ondernemers hadden al eerder een website opgezet om te laten zien hoe mooi het op Tholen is, maar die was volledig gericht op recreëren. "Maar iemand die recreëert in Tholen, wil hier misschien ook wel komen wonen. En iemand die hier gaat wonen, wil misschien ook wel ondernemen op Tholen." Daarom werd een half jaar lang hard gewerkt aan een nieuwe website waar je alles kan vinden over wonen, ondernemen en recreëren op het eiland Tholen. Inmiddels staan er al tientallen tot honderden artikelen op de website. Emile Hirdes is dan ook blij met de vernieuwde website. "De oude website was een soort foldertje. De nieuwe website is echt een toegevoegde waarde. We zijn blij met deze ontwikkelingen."

Begin

Zowel de gemeente Tholen als Stichting Tholen Beter Bekend is echter wel van mening dat dit slechts het begin is. "We roepen iedereen op om een kijkje te nemen op de website en als er iets ontbreekt, laat het ons weten." In de volgende fase, die na de zomervakantie begint, gaat men meer inspelen op actuele zaken. "Denk bijvoorbeeld aan artikelen zoals: Wat te doen bij slecht weer in Tholen, de mooiste huizen van het eiland of de meest innovatieve bedrijven in Sint-Annaland."

Thools Gastheerschap

Naast het opleveren van een nieuwe website wordt er achter de schermen van Stichting Tholen Beter Bekend hard gewerkt om Tholen ook op andere manieren te promoten. "De opening van het Waterpoort Weekend vindt op 14 juni plaats bij het strandje van Sint-Annaland. Daarmee zetten we Tholen op de kaart", legt Jack Westdorp namens de stichting uit. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook gewerkt aan een cursus Thools Gastheerschap. "We merken dat inwoners, maar ook ondernemers hun eigen omgeving eigenlijk niet zo goed kennen." Tijdens de cursus leren de toekomstige gastheren meer over hun omgeving, over het benaderen van klanten en over het verkopen van het eiland Tholen aan hun klanten. "Daarnaast wordt bekeken of er bij verschillende ondernemers een Toeristisch Informatiepunt kan komen. Bijvoorbeeld aan de hand van flyers, maar ook met een gastheer die vertelt wat er allemaal te doen is in het gebied. Zo krijgen we eigenlijk een heleboel kleine VVV-kantoortjes", vertelt Westdorp.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief