fotoalbum

WHS in blessuretijd nog naast Tholen in laatste derby

Door: Bregje Kop Sport

SINT-ANNALAND – Hoewel er geen competitiebelangen meer meespeelden, werd de koningsderby vooral in de tweede helft nog erg beladen en kwamen er naast een serie gele kaarten aan beide zijden nog twee rode kaarten aan te pas. Op grond van het hele wedstrijdverloop was de 1 – 1 uitslag terecht.

DOOR FRITS SIMONS

Tholense Boys trainer Erwin de Nijs had drie bepalende spelers aan de kant gehouden om ze te sparen voor de promotiewedstrijd van volgende week. In de loop van de wedstrijd haalde hij er nog drie uit en de laatste 10 minuten moest Tholen met 10 man spelen omdat Marien Hopmans geblesseerd het veld moest verlaten. Door de twee rode kaarten werd er in de slotfase zelfs met 10 tegen 9 man gespeeld.

WHS sterker in eerste helft

Al snel werd duidelijk dat WHS deze derby graag wilde winnen. Ze gaven alles en speelden met 100% inzet. Tholense Boys lieten zich beslist niet wegduwen maar in het eerste half uur was WHS toch iets beter en meer in de aanval en ze kregen de meeste kansen die er echter geen van alle in gingen. Aanvankelijk leek het ook een rustige wedstrijd te worden maar dat veranderde al snel. In de 14e minuut schoot WHS voor het eerst op doel maar de paal stond een treffer in de weg. In de 19e minuut kwam de eerste gele kaart voor WHS en er zouden er aan beide kanten nog vele volgen. De WHS-spelers waren ook fanatieker in de onderlinge duels en in de 27e minuut was er opnieuw en kans voor WHS op afstand maar de bal ging hoog over het doel. Toch was het Tholense Boys dat in de 31e minuut scoorde maar de treffer werd afgekeurd want de scheidsrechter had een overtreding geconstateerd. Langzaam aan kwam Tholen wat meer in de wedstrijd en kreeg Youri Boudou een mooie kans maar de grootste kans was in de 40 e minuut voor WHS maar van dichtbij werd er naast gekopt.

Tholense Boys neemt de wedstrijd in handen

WHS had veel gegeven en de spelers oogden wat vermoeid. Youri Boudou was gewisseld voor Jarno de Witte en de Tholenaren kregen steeds meer vat op het spel. Er kwamen wat kansen voor Tholen en in de 58 e minuut was het raak. Michael Schot werd op maar bediend, omspeelde de keeper en schoot vanuit een moeilijke hoek de bal keurig binnen: 0 – 1. Er werden nog twee spelers gewisseld bij Tholen en vanaf de 70 e minuut begint WHS steeds meer aan te dringen om de gelijkmaker te forceren. De Thoolse defensie doet alles om dat te voorkomen maar de gemoederen raakten door de hitte en door het uitblijven van de gelijkmaker steeds meer verhit. Tien minuten voor het einde moet Marien Hopmans eraf door een blessure en Tholen moet verder met 10 man. Even later worden er bij een fel duel twee spelers van het veld gestuurd waardoor het slot met 9 tegen 10 gespeeld wordt. WHS kan hierdoor een slotoffensief ontketenen wat in blessuretijd tot de gewenste treffer leidt: 1 – 1 door Glenn Fase. Even nog gaat WHS door maar de winnende treffer zat er niet meer in. Voor WHS zit het erop maar Tholense Boys gaat de nacompetitie in evenals Smerdiek en Noad'67, alle drie voor promotie.