De schapen Ellen en Shoarma werden vakkundig van hun dikke vacht ontdaan FOTO JOSIEN MATHLENER
De schapen Ellen en Shoarma werden vakkundig van hun dikke vacht ontdaan FOTO JOSIEN MATHLENER Foto: Josien Mathlener

Grote belangstelling voor landschapsfair

Door: Remko Vermunt Algemeen

POORTVLIET – Op landschapscamping Kruytenburg vond zaterdag alweer de tiende editie van de Kruytenburg FaiR plaats. Onder een heerlijke zomerzon genoot het publiek volop van de exposities, aanbiedingen, mini workshops en de bijzondere kruidentuin. De Kruytenburg FaiR staat niet voor niets aangeschreven als het podium en de openbare verkoopplek voor kunstenaars, creatievelingen en verzamelaars.

DOOR JOSIEN MATHLENER

"Er hangt zo'n geweldige sfeer, echt gezellig!" Het zijn de woorden van een van de vele belangstellenden die de tinnen editie van de Kruytenburg FaiR bezochten. Deze bezoekster mocht dan net aanstalten maken te vertrekken, voor haar in de plek arriveerden weer minstens vijf anderen. Het team van de Eeterij op de landschapscamping had het er dan ook flink druk mee. Zowel binnen als buiten op het terras zat het vol en ook de standhouders genoten veel publieke belangstelling. Bij Piet Mostert was het een komen en gaan van belangstellenden die vol interesse keken hoe de sierkunstenaar ter plekke zilveren halssieraden vervaardigde met behulp van een kleine hamer om de zilveren draden met elkaar te verweven. "Vanavond heb ik ongetwijfeld een heel gevoelige hand, maar het is het waard", aldus Mostert. Met een breed aanbod bestaande uit onder meer meel van de molen, handgemaakte houten meubilair en decoraties, haakwerkartikelen, uiteenlopende natuur- en streekproducten in combinatie met een gevarieerd aanbod bestaande uit kleding, accessoires, woningdecoraties en verschillende workshops, was de Kruytenburg FaiR meer dan veelzijdig te noemen.

Scheerbeurt
Rond de klok van half drie maakte schapenhouder Arie Hage in de wei naast de oprit twee van zijn schapen gereed voor een rigoureuze scheerbeurt. De schapen Ellen en Shoarma werden onder grote publieke belangstelling vakkundig van hun dikke vacht ontdaan. Naast het volwassen publiek keken ook de jeugdige toeschouwers gebiologeerd toe hoe de schapen een voor een in een zittende positie werden gedirigeerd, waarna de elektrische tondeuse in snel tempo langs de strak gespannen huid werd bewogen. Een van de kinderen kreeg de gelegenheid om zelf een van de schapen te scheren. Aan de handigheid waarmee de knul het scheerapparaat hanteerde was te concluderen dat hij dat niet voor het eerst deed. Alle andere jeugdigen moesten het doen met toezien hoe de dieren van hun winterjas werden ontdaan.

Publiekstrekker
De Kruytenburg FaiR is elk jaar opnieuw een publiekstrekker. Mevrouw Deurlo uit Tholen bezocht op aanraden van haar buurvrouw voor het eerst de fair. "Ik was hier nog niet eerder geweest, maar het is zeker gezellig. Er hangt een ontspannen sfeer en ze hebben leuke dingen en je kan even een terrasje pakken, dat is met dit goede weer helemaal fijn", aldus de senior. Vanaf een naburige camping was Margje Reijders fietsend naar de landschapsfair gekomen. "Ik ben hier wel eens een keer eerder geweest en vond dat erg leuk. Toen ik zag dat de fair er weer aankwam, twijfelde ik geen moment. Ook vanwege die geweldige kruidentuin met al die verschillende kruiden, planten en bomen, zo leuk!" Dat de tiende editie van de Kruytenburg FaiR er weer een was om blij van te worden, mag dan ook geen verrassing heten. Vele inwoners van Tholen en belangstellenden van over de brug kijken uit naar de volgende fair.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief