Foto: Frits Simons
fotoalbum

Braderie Poortvliet warm en gezellig

POORTVLIET – Het verzetten van de datum naar de laatste week van juni is een gouden greep geweest van het Poortvlietse Braderiecomité. Heel het centrum was bezet met tientallen kramen, een terras, ijkarren en daartussen allerlei privé verkoopplaatsen van de plaatselijke bevolking. Het was allemaal keurig geregeld en het geheel zag er gezellig, ordelijk en vrolijk uit. Verder was het gedurende de hele braderie erg warm.

DOOR FRITS SIMONS

Van ver kon je al horen dat het feest was op Poortvliet op zaterdag 30 juni. Het tromgeroffel van De Faligroup uit Hoogerheide klonk je tegemoet. Midden op de dag om 12 uur gaven ze een aantal zinderende concerten. Het was moeilijk om een parkeerplaats te vinden in de buurt van het centrum zodat de vele bezoekers een flink stuk moesten lopen voordat ze in het centrum waren. Er heerste een uiterst gezellige sfeer op de braderie.

Lokale verenigingen

Direct bij het binnenkomen van de braderie moest je wel in aanraking komen met de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Niemand kon de opvallende caravan over het hoofd zien en bijna iedereen maakte de verkeersquiz. Vlak daarbij waren er allerlei snuisterijen te koop bij de stand van Het Rode Kruis. De bekende lokale boekenstand met de beroemde boeken van Kees Slager over de Thoolse geschiedenis en de Watersnood kon natuurlijk ook op Poortvliet niet ontbreken. Kees Slager is immers inwoner van dit schone dorp. Heel opvallen en goed te ruiken was de stand van Excelsior, de Poortvlietse gym club. Ze verkochten dan ook heerlijke oliebollen.

Kleine rommelmarkten

Her en der verspreid over de hele braderie mochten Poortvlietenaars hun eigen spulletjes verkopen. Tientallen mensen maakten hier dankbaar gebruik van. Toch was het geen rommeltje want alles was netjes geordend en er was van alles te koop. Dat ging van een blinkende Yamaha tot speelgoed en kinderboekjes en nog veel meer accessoires.


Drank, ijs, fruit, brood en paling

Met zoveel zon en warmte werd er natuurlijk volop gedronken en gegeten. Enkele ijskarren met softijs deden dan ook goede zaken. Dat gold natuurlijk eveneens voor het mooie terras wat was opgebouwd rondom het plaatselijke café. Onder aanvoering van de dorstige trommelaars vloeiden er heel wat liters door de dorstige kelen. Maar er was ook gelegenheid om te genieten van het verse fruit van The fruit salon. En op het einde kon je nog heerlijk en voedzaam brood meenemen bij het broodkraam. Vanzelfsprekend was er ook de gerookte paling te verkrijgen.

De winkel van Schinkel

Wie kent het bekende rijmpje niet? In de winkel van Schinkel is alles te koop: hoeden, petten en damescorsetten. Nu viel het laatste wel mee maar verder kon je het zo gek niet bedenken of er was wel een kraam of stand waar het te verkrijgen was: tassen, spellen, T-shirts, speelgoed, een bekende landelijke krant die deze week veel in het nieuws was, riemen, parfum, beenmode met sokken en leggings, verf, schoenen, ondergoed, badartikelen, cosmetica, heel veel kleding, wierook, edelstenen, tuinbeelden, haarvlechten, speciale WK-stand met shirts van alle deelnemende landen en beroemde voetballers met natuurlijk Ronaldo voorop, tupperware, speelgoed, boeken, dakrenovatie, IPhone en nog veel meer.

Mini-kermis
De kinderen konden zich vermaken op een kleine kermis op het kerkplein in een carrousel en met enkele andere speelattributen. Kortom het geheel was een groots gebeuren met veel variatie. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief