WSC Vosmeer ziet steeds minder jongere wandelaars meedoen aan de Zevendorpentocht. FOTO JOSIEN MATHLENER
WSC Vosmeer ziet steeds minder jongere wandelaars meedoen aan de Zevendorpentocht. FOTO JOSIEN MATHLENER (Foto: Josien Mathlener)

Zevendorpentocht trekt ruim 1100 wandelaars

THOLEN – Ruim 1100 wandelaars vanuit alle windstreken deden zaterdag mee aan de 30e editie van de jaarlijkse Zevendorpentocht van WandelSportClub Vosmeer. Dat het aantal deelnemers lager uitviel dat in het afgelopen jaar hangt waarschijnlijk samen met dat de zomervakantie in de regio zuid al van start is gegaan en de weersomstandigheden.


's Ochtends vroeg stonden de langeafstandswandelaars al klaar voor vertrek bij het startpunt in het dorpshuis De Vossenkuil. Voor velen van hen is het een van de laatste of zoniet de laatste voorbereidingswandeltocht voor hun deelname aan de Nijmeegse vierdaagse die op de 17e deze maand van start gaat. Van het jaar is het de 30e editie van deze grote Thoolse wandeltocht. Voozitter Wout Suurland stelt dat ondanks de daling in het aantal deelnemers, het nog altijd de moeite waard is om de zevendorpentocht te houden. "Het zijn voornamelijk veel wandelaars van middelbare leeftijd en ouder die deelnemen aan onze wandeltocht. We zien wel jongere deelnemers, maar dat zijn er wel minder", meent Suurland. Ook was er dit jaar een wending te zien op het deelnemersaantal op de langeafstandstochten. "Er zijn minder aanmeldingen voor de twee langste afstanden. Mogelijk heeft dat met de temperatuur."

Routes
De routes van de afstanden overlapten elkaar om uiteindelijk op te splitsen in een aparte wandelparcours. Zowel de doorgaande wegen als de minder bekende paden in het Thoolse landschap zijn door organisator WSC Vosmeer in de wandelroutes opgenomen. Deelneemster Monique Kemperman uit Tholen ontdekte dat het Thoolse natuurschoon nog niet al haar verborgen schoonheden aan haar had vrijgegeven. "Voor mij is het de eerste keer dat ik meedoe aan de zevendorpentocht. Een vriendin van me vroeg me om samen met haar de wandeltocht te lopen. Nu woon ik al behoorlijk lang in Tholen, maar ik heb toch voor mij hele nieuwe delen van Tholen gezien." Monique ging voor een van de kortere wandelroutes, maar kwam tot de ontdekking dat ze best een langere route had kunnen kiezen. "Het is hartstikke leuk en gezellig. Het weer werkt ook heel goed mee en bij de rustpunten word je goed voorzien van drinken en een tussendoortje. Het bevalt me heel goed en wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar. Ik ga zeker nog eens meedoen en dan meer dan tien kilometer."

Deelnamestand
Na alle kaarten nog eens handmatig te hebben geteld, kwam penningmeester Jeanne Brusselaars tot de conclusie dat de totale deelnamestand is geëindigd op 1149 wandelaars in totaal. De 50 kilometer telde 173 lopers, op de 40 kilometer waren dat er 144. Veruit het meest populaire wandelparcours was met 379 wandelaars de 30 kilometer met in zijn kielzog de 20 kilometer die door 244 lopers werd bewandeld. De korte afstanden van 15, 10 en 5 kilometer telden respectievelijk 100, 900 en 19 lopers. De vroege zomervakantie, de warmte en een gelijktijdige wandeltocht in het Vlaamse Ekeren worden gezien als mogelijke redenen van het lagere aantal deelnemers. "We zien vandaag zeker minder zuiderburen ", aldus Jeanne. Voorzitter Suurland is vooralsnog positief gestemd over de toekomst van de Zevendorpentocht. "Het blijft natuurlijk koffiedik kijken. Wat ons betreft gaan we op voor de volgende 30 jaar, maar voor nu kijken we naar de komende vijf jaar." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Operator / magazijnmedewerker

Steenbergen

Proces operator m/v

Terneuzen

QESH Assistant

Kapelle-Biezelinge

Machinaal houtbewerker

Middelharnis

verkoopadviseur

Bergen op Zoom

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief